Cenaze yıkama aracında yaşadı, şimdi köylülerin yaptırdığı barakada kalıyor – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Cenaze yıkama aracında yaşadı, şimdi köylülerin...

Cenaze yıkama aracında yaşadı, şimdi köylülerin yaptırdığı barakada kalıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2023 Pazartesi - 17:58Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi - 17:58
Cenaze yıkama aracında yaşadı, şimdi köylülerin yaptırdığı barakada kalıyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, eski bir cenaze yıkama aracını barınak olarak kullanan Süleyman Karaca, vatandaşların desteğiyle yapılan tek odalı barakada yaşam mücadelesi veriyor. Elektriği olmayan, suyunu dereden karşılayan Karaca’nın tek isteği sıcak bir yuva.

İlçenin Kocadere Mahallesi’nde yaşayan 46 yaşındaki Süleyman Karaca’nın hayat hikayesi dramla dolu. Bir süre mahalllede atıl durumdaki cenaze yıkama aracında barınan Karaca, şimdilerde mahalle sakinlerinin desteğiyle yaptırılan elektriği ve suyu olmayan barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Karnını doğada bulduğu meyve ve sebzelerin yanı sıra mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle doyuran Karaca, dereden sağladığı suyla banyosunu yapıyor. Şimdilerde ise tek odalı baraka meskeni oldu.

MAHALLE SAKİNLERİ DESTEK OLUYOR

Vaktinin birçoğunu yalnız ve insanlardan uzak geçiren Karaca, tek istediğinin başını sokabileceği bir ev olduğunu söyledi. Karaca, “Bir yıla yakındır cenaze yıkama aracında yaşadım. İki kışı burada atlattım. Böcek ve akrep her yerden çıkıyor. Huzurlu yaşamak mümkün değil. Suyu dereden alıyorum ve içeri getirip banyomu yapıyorum. Köylülerimizin arada desteği oluyor. Koyun ve kuzu veriyorlar, onları besliyorum. Daha yeni iki tane koyun verdiler ama ihtiyacım nedeniyle sattım. Daha sonra tekrardan beslemeye başladım, bunlar ile oyalanıyorum. Bu hayvanlar bana yoldaş oluyor” dedi.

KARACA İÇİN YARDIM İSTEDİLER

Karaca'nın yardımlarla kıt kanaat geçindiğini belirten mahalle sakini Hüseyin Özel ise, “Burada kendi imkanlarıyla geçinmeye çalışıyor. Daha önce cenaze yıkıma aracında kalıyordu. Yakın zamanda biraz destek ile yan taraftaki kulübeye taşındı. Yaşadığı yerde elektrik ve su yok. Bizi yardımlarımız ile 3 tane koyun besliyor ve bu şekilde geçim sağlıyor. İlgili yetkilerden arkadaşımıza destek istiyoruz” dedi.

Karaca'nın neden gösterilmeden çalıştığı yerlerden çıkarıldığını söyleyen Süleyman Berberoğlu da “Daha önce cenaze aracında yaşamını sürdürüyordu. İşe giriyor, sonra gerekçe gösterilmeden çıkarılıyor. Kendisine saygı duyulmuyor. Ben bir tane konteyner konulmasını rica ediyorum. Elektrik ve su verilmesini talep ediyoruz. Banyosunu bile dışarda yapıyor ve gereken desteğin verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)