Baba ‘oğlumu tutuklayın’ dedi, valilikten açıklama geldi – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Baba ‘oğlumu tutuklayın’ dedi, valilikten açıklama...

Baba ‘oğlumu tutuklayın’ dedi, valilikten açıklama geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2017 Çarşamba - 17:10Güncelleme: 11 Ekim 2017 Çarşamba - 17:10
Baba ‘oğlumu tutuklayın’ dedi, valilikten açıklama geldi

Denizli Valiliği'nde dün yapılan halk gününe katılıp, oğlunun uyuşturucu kullandığını söyleyerek tutuklanmasını isteyen babanın talebi ülke genelinde yankı buldu. Bunun üzerine valilik, babanın feryat ettiği olayı tüm ayrıntılarıyla açıkladı.

Valilik açıklamasında, tutuklanması istenen M.G.'nin adının karıştığı uyuşturucu olayı ve yapılan işlemler tek tek anlatıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Bugün ve dün bazı basın-yayın organlarında çıkan ‘Baba Oğlunun Tutuklanmasını İstediği’ yönündeki haberler üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürülüğümüz görevlilerimizce uyuşturucu madde paketlendiği ve satışının yapıldığı yönünde bilgiler alınan ilimiz Zeytinköy Mahallesi 5114 Sk. No:2 Denizli sayılı ikametin civarında tertibat olan görevlilerimizce 22.02.2015 günü saat 20:40 sıralarında ikametten çıkan yaşları küçük F.B. ve M.G. isimli şahıslardan M.G.’in üzerinden 41 fişek halince toplam daralı 7,5 gram eroin maddesi ele geçirilmiş, şahısların yanına gelen ve bahse konu ikamette oturan R.Ç. isimli şahıs yakalanmış, alınan arama kararına istinaden yapılan aramada ikamette bulunan M.Ç.’in üzerinden 1 fişek halinde 2 gram esrar maddesi, yaşı küçük M.G.’nin üzerinden 4 fişek halinde 0,62 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir.

Yaşları küçük M.G. ve M.G. Çocuk Şube Müdürlüğünce uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 23.02.2015 günü sevk edildikleri Cumhuriyet Başsavcılığınca serberst kalmışlardır.

F.B. bilgisi alındıktan sonra salıverilmiş, şüpheliler M.Ç. ve R.Ç. haklarında hazırlanan uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 23.02.2015 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır.

Daha önceden Denizli Devlet Hastanesi Denetimli Serbestlik Polikiliniği tarafından takip edilen M.G 19 yaşında olup, 06.04.2017-12.04.2017 tarihleri arasında Opioide bağlı bağımlılık sendromu tanısı ile Denizli Devlet Hastanesi AMATEM’e yatışı yapılmıştır. Tedavisi sonrası taburcu olan hasta AMATEM Polikiliniği tarafından takiplidir ve tedavisi sürdürülmektedir. En son 10.10.2017 tarihinde AMATEM Polikliniğine başvuran hastanın gerekli tetkikleri yapıldığı ve reçetesinin düzenlendiği bildirilmiştir."

Vali Karahan’ın dün düzenlediği halk gününe katılan ve isminin açıklanmasını isteyen kişi, Bağbaşı Mahallesi'nde oturduğunu, oğlunun madde bağımlısı olduğunu, ayrıca uyuşturucu madde satışı yaptığını söyleyerek tutuklanmasını istemişti.