Akbaba: Emekçilerin Kemal Abisi unutulmaz – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Akbaba: Emekçilerin Kemal Abisi unutulmaz

Akbaba: Emekçilerin Kemal Abisi unutulmaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Temmuz 2018 Pazar - 17:46Güncelleme: 22 Temmuz 2018 Pazar - 17:46
Akbaba: Emekçilerin Kemal Abisi unutulmaz

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, silahlı saldırıyla katledilen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkleri unutmadıklarını belirtti.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden DİSK’in Denizlili Genel Başkanı Kemal Türkler’in 38’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Tütkler’in “emekçilerin abisi” olduğunu belirten Akbaba, şöyle devam etti.

“1926 yılında Denizli'de yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, küçük yaşlardan itibaren çıraklık yaparak hayatını kazanan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni geçim sıkıntısı nedeniyle bırakmak zorunda kalan, bu dönemde işçi olarak çalışmaya başlayınca sendikal yaşamla tanışan ve hayatının sonuna dek işçi hareketinin kitlesel mücadelesinde aktif rol oynayan, ilk örgütlü grevleri başlatan, Türkiye İşçi Partisini kuran, aktif mücadelesiyle işçi direnişlerini destekleyen, bu nedenle tutuklanan, DİSK Genel Başkanlığını yürüten, efsane 1977 1 Mayıs'ını organize eden işçi sınıfının önderlerinden, ülkede işçiler üzerindeki baskıcı tehlikeyi bertaraf etmenin yolunun tüm demokrasi güçlerinin aktif katılımıyla seferber edilecek bir eylem birliğinden geçmekte olduğunu savunan ve tüm bu savundukları nedeniyle evinin önünde katledildiği güne kadar işçilerin abisi, kardeşi, dostu olan Kemal Türkler'e hemşehrimize selam olsun.

Kemal Türkler’in öldürülmesinin ardından başlanan davanın sanıklarından Tamer Osmanağaoğlu'nun davanın zaman aşımından düşürülmesinden sonra tahliye olmasına, dahası MHP İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı gösterilmesine yazıklar olsun. Ellerinde halkın gerçek dostlarının kanı olanları meclise taşımak için arsızca alınan bu karar karşısında ‘Meclis eli kanlı, karanlık kişilerin yuvası değildir’ diyen İzmir halkına helal olsun. Emekçi, sendikacı, baba, eş ama her şeyden öncesi dost insanlar, Kemal Abiler Unutulmaz…”