36 STK kadına şiddete karşı Buldan’da bir araya geldi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. 36 STK kadına şiddete karşı Buldan’da...

36 STK kadına şiddete karşı Buldan’da bir araya geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Aralık 2017 Pazartesi - 12:29Güncelleme: 4 Aralık 2017 Pazartesi - 12:29
36 STK kadına şiddete karşı Buldan’da bir araya geldi

Denizli Soroptimist kulübü öncülüğünde, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın ev sahipliğinde, 36 sivil toplum kuruluşundan (STK) temsilcilerin katılımıyla kadına karşı şiddetin ele alındığı Turuncu Günler etkinliği gerçekleştirildi.

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Turuncu Günler etkinliği, vakfın işlettiği Geleyli Kafe’de yapıldı. 36 STK’dan temsilcilerin katıldığı etkinlikte, Buğday Derneği Koordinasyon Kurulu Üyesi Gazeteci-Yazar Oya Ayman “Kırsaldaki Görünmez Güç Kadın” konulu bir sunum yaptı.

Ayman, ülkemizde kadınların kırsal kesimin ağır işçileri olduğunu belirterek, çalışan kadınların 3’te 1’inin, kırsal kesimdeki kadınların yüzde 84’ünün tarım sektöründe olduğunu, tarımsal üretimin yarısının kadınlar tarafından gerçekleştirildiğini, buna karşın Türkiye’deki girişimcilerin sadece yüzde 7’sini kadınların oluşturduğunu vurguladı.

KIRSALDA KADINI SESSİZLEŞTİREN ETKENLER

Kırsalda kadını sessizleştiren etkenlere de değinen Ayman, bunları “Geleneksel roller ve önyargılar, eğitim düzeyi, bastırılmış kadın ve güven eksikliği, öngörüsüzlük, sosyal güvenlik, maddi bağımlılık ve işveren davranışı” olarak sıraladı.

KADIN ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI İÇİN YAPILACAKLAR

Sunumunda kadınların etkinliğinin artırılması için yapılması gerekenlere de yer veren Oya Ayman, kadın girişimcilerin teşvik edilmesini, örgütlenmesini, kayıt dışılığın azaltılmasını, yerel ekonomilerin canlandırılmasını, kentli kadın-kırsaldaki kadın dayanışmasının artırılmasını önerdi.

36 STK kadına şiddete karşı Buldan’da bir araya geldi

“KADINA HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ”

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman, “Kadına Karşı Şiddete Mücadele Günü kapsamında Soroptimist Kulübü öncülüğünde 36 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla bir dizi program gerçekleştirdik. Kadına karşı her türlü şiddetin karşısında olduğumuzun bilinmesini isteriz. STK temsilcilerimizi Buldan'da ağırlamaktan onur duyduk” dedi.