Tüm Emeklilerin Sendikasından alışveriş boykotu çağrısı – D20Haber
22.06.2024, Cumartesi
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Tüm Emeklilerin Sendikasından alışveriş boykotu çağrısı

Tüm Emeklilerin Sendikasından alışveriş boykotu çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Haziran 2024 Cuma - 12:06Güncelleme: 7 Haziran 2024 Cuma - 12:06
Tüm Emeklilerin Sendikasından alışveriş boykotu çağrısı

Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şubesinden alışveriş boykutu çağrısı geldi. Yapılan açıklamada, “tüketimden gelen gücümüzü kullanarak, 3 gün boyunca acil durumlar dışında alışveriş yapmayalım” denildi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şubesinden yapılan açıklamada, 31 Mart seçimlerinde iktidara sarı kart gösterildiğini, ancak bu uyarının dikkate alınmadığı, temmuzda yapılacak maaş artışlarını düşük tutmak için enflasyon rakamlarının yine düşük açıklandığı ifade edildi.

TÜİK’in 5 aylık enflasyon farkını yüzde 22,72 olarak hesapladığı, ancak bunun gerçek olmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Enflasyon oranını iktidarın öngörüsü doğrultusunda yüzde 75,45 olarak açıklandı. Çünkü iktidar Temmuz ayı maaş artışlarını düşük tutmak için enflasyon rakamının hedeflenen düzeyde olmasını istiyor. Biz enflasyonu pazarda, markette farklı hissediyoruz. Gerçek enflasyon açıklanan rakamın çok üstünde. Halkın alım gücü her gün düşüyor, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. İktidara soruyoruz. Gerçek enflasyon, yaşamsal kayıplarımız nedir? İnsanca yaşam standardı nedir?

Emeklilerin kayıplarının karşılanması ve insanca yaşayabilmesi için en düşük emekli maaşı en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. Memurlara verilen seyyanen ödeme bütün emeklilere verilmelidir. Gelen bayram, emekli sözde değil, gerçek bayramı yaşamak istiyor, bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olmalı ve yılda 4 defa verilmelidir. Sağlığa erişim kolay olmalı, alınan her türlü katkı payları iptal edilmelidir.

İktidar nasıl olsa 4 yıl seçim yok, istediğim zammı yaparım, tasarruf paketi uyguluyorum, sabredin derim, halkı böyle uyuturum gafletine düşmesin. Emekliler açlık sınırının altında ücretle yaşam mücadelesi veriyor. Bu yaz iktidar için hiçte öyle kolay geçmez, daha da sıcak geçer.

Haberin DevamıReklam




Demokrasi seçimden seçime sandık değil, sandık rüşveti hiç değildir. Demokrasi bir yaşam biçimidir. O da insanca yaşam biçimidir. O nedenledir ki; emeklinin, emekçilerin hele hele asgari ücretlinin göğsüne çökerek iktidarlarını sürdürmeleri mümkün değildir. İktidar yarattığı krizin bedelini halka ödetmeye çalışıyor, krizin bedelini iktidar ödemelidir. Halk 22 yıldır ülkeyi kötü yöneten iktidardan, verdiği yönetim yetkisini geri almak istiyor. Bunun yolu da erken seçimdir. Sandık halkın önüne en kısa sürede gelmelidir. Yaz çok sıcak bu havada seçim olmaz diye düşünmesinler, Sonbahar da yapılacak seçim yazdan daha sıcak geçecek, kış ise daha dondurucu olacaktır.

Açıklamada, müfredat değişikliği de eleştirilerek, “İktidarın hazırlamış olduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli denen bu öğretim programını asla kabul etmiyoruz. Ülkemizi 100 yıl geriye götürecek dinci ve gerici eğitimi ön plana çıkaran, ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayan sözde öğretim programı derhal geriye çekin. Ülke genelinde yapılacak her türlü eylemlere, boykot, grev dahil emekliler olarak destek vereceğiz. Buradan halkımıza da çağrıda bulunuyoruz. 11 Haziran günü yapılacak yeni eğitim müfredatı boykotuna destek verin. Velilere çağrımız çocuklarınızı okula göndermeyin. 10-11 ve 12 Haziran tarihlerinde tüketimden gelen gücümüzü kullanarak 3 gün boyunca acil durumlar dışında ekmek-su dahil hiçbir şey almayalım” ifadelerine yer verildi.