JMO Denizli Şube Başkanı Barış Semiz güven tazeledi – D20Haber
10.05.2025, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. JMO Denizli Şube Başkanı Barış Semiz...

JMO Denizli Şube Başkanı Barış Semiz güven tazeledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Şubat 2020 Pazartesi - 10:19Güncelleme: 17 Şubat 2020 Pazartesi - 10:19
JMO Denizli Şube Başkanı Barış Semiz güven tazeledi

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Denizli Şubesi Başkanı Barış Semiz, güven tazeleyerek, bu göreve yeniden seçildi.

JMO Denizli Şubesinin 10. Olağan Genel Kurulu hafta sonunda yapıldı. Genel kurulun ilk gününde, yönetim kurulu faaliyet ve raporlar ile gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

Şube Başkanı Barış Semiz de yaptığı konuşmada, yaşanan deprem felaketlerine dikkati çekti. Semiz, geçen yıl 20 Mart’ta Acıpayam ve 8 Ağustos’ta meydana gelen Bozkurt depremlerinin Denizli’nin aktif deprem bölgesi olduğu gerçeğini anımsattığını belirterek, şunları söyledi:

“Tüm bunlar için yeni yerleşim alanları seçiminin her tür ve ölçekteki yerleşim planlama kararlarının afet tehlike haritaları, mühendislik jeolojisi ve hidrojeoloji haritaları, mikro bölgeleme ile plana esas jeolojik – jeoteknik etütler gibi temel verilere dayandırılmasını, afet tehlike ve risk verilerinin yönlendirici kabul edilmesini sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır. İmar planına esas jeolojik – jeoteknik etüt çalışmaları bölgemizde ve ülkemizin her yeri için zorunlu kılınmalıdır. Depremle ilgili mühendislik disiplinlerinin yerel yönetimlerde görev alması ve hatta yerel yönetimlerde Deprem risk yönetimi dairesinin kurulması zorunlu hale getirilmelidir.”

Haberin DevamıReklam




YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Genel kurulun ikinci gününde seçimler gerçekleştirildi. Odaya kayıtlı 330 delegenin 59’unun oy kullandığı genel kurulda, seçimlere tek listeyle gidildi. Barış Semiz, geçerli oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi. Beş oy da geçersiz sayıldı.

Yönetim kurulu da Mehmet Ulutaş, Kıvılcım Ataşlı, Bahtiyar Kolçir, Didem Çobanoğlu, Onur Osman Kabakçı ve Burcu Şirin’den oluştu.

Halil Kumsar, Ahmet Divarcı, Mete Hançer, Hakan Şekerci, Zülal Avcı, Ergün Çor, M. İsmail Sarıkaya, İbrahim Yavuzer, Sefa Çokol, Kazım Şisman ve Ramazan Algöz de genel merkez delegesi seçildi.