İş güvenliği uzmanları düşük ücretten şikayetçi – D20Haber
22.06.2024, Cumartesi
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. İş güvenliği uzmanları düşük ücretten şikayetçi

İş güvenliği uzmanları düşük ücretten şikayetçi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mayıs 2024 Cumartesi - 16:53Güncelleme: 18 Mayıs 2024 Cumartesi - 16:54
İş güvenliği uzmanları düşük ücretten şikayetçi

Denizli İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Derneği (DİSGDER) Başkanı Mehmet Akköse, düşük ücretlerle çalışmaya zorlamanın iş güvenliği uzmanlığı mesleğini değersizleştirdiğini belirtti.

Denizli İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Derneği (DİSGDER) 5. dönem olağan genel kurulunu yaptı. Mehmet Akköse başkanlığındaki yönetimde Ersin Çağırgan başkan yardımcısı, Orhan Çetin sekreter, Esma Deniz sayman, Ülkü Emer, Volkan Topcu ve Ahmet Acar üye olarak görev aldı.

Akköse, mesleki faaliyetlerinde yaşanan sıkıntılar ile ilgili açıklamasında, sektör çalışanlarının başta eğitim olmak üzere mali, yasalar ve uygulamaları, statü, işveren kaynaklı ve cinsiyet ayrımına yönelik sorunlar yaşadığını belirtti.

Haberin DevamıReklam




İş güvenliği uzmanlarının yaşadığı önemli bir sorunun mali kaynaklı olduğuna dikkati çeken Akköse, “İş sağlığı ve güvenliği alanında mevcut uzman sayıları ve bu alanı meslek olarak seçecek yeni mezunlar düşünüldüğünde bu sayının bir hayli fazla olduğu ve iş güvenliği uzmanlığı mesleğinde bir yığılma olacağı aşikârdır. Bu durum uzmanları düşük ücretlerle çalışmaya zorlamakta ve iş güvenliği uzmanlığı mesleğini değersizleşmektedir. İşsizlik korkusu kişileri çok düşük maaşlarda çalışmaya zorlarken, yapılan işlerin kalitesini düşürmektedir” ifadelerini kullandı.

Uzmanların iş güvencesi konusunda sorunlarla karşılaştığını ve görevlerini eksiksiz yapabilmeleri için ekstra iş güvencesi gerektiğini kaydeden Akköse, “Yasalardaki ertelemeler, çalışan sayılarına bağlı dakika uygulamaları, uzmanların yetkilerinin sınırlılığı, kazalarda öncelikli uzmanın sorumlu tutulması, uzmana karşı yasal yaptırımların fazla olması, denetimlerin azlığı konularına ağırlık verilerek yaşanan sıkıntıların giderilmesi adına bir an önce yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.