Denizli Barosundan duruşmalara girmeme çağrısı – D20Haber
13.05.2025, Salı
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denizli Barosundan duruşmalara girmeme çağrısı

Denizli Barosundan duruşmalara girmeme çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mart 2021 Perşembe - 15:48Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe - 17:00
Denizli Barosundan duruşmalara girmeme çağrısı

Denizli Barosu, Kocaeli’de silahlı saldırıda bir avukatın hayatını kaybetmesi nedeniyle üyelerine yarın (cuma) duruşmalara girmeme çağrısı yaptı.

Denizli Barosu, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde haciz işlemi için gittiği evde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Avukat Ersin Arslan için bir günlüğüne duruşmalara girmeme çağrısında bulundu. Çağrıda şöyle denildi:

Haberin DevamıReklam




“Avukatlara yönelik şiddetin giderek artması ve son olarak vekillik görevini yerine getirirken silahla vurulan meslektaşımız Ersin Arslan’ın ölümü, mesleğimizi güven içinde yapamayacağımızı göstermiştir. Yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunma makamına yönelen silahlı saldırılara dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için, 17 Mart 2021 tarihli yönetim kurulu kararımız uyarınca 19 Mart Cuma günü tutuklu, çocuk davaları ve aciliyet arz eden işler dışında duruşmalara katılmama eylemi yapılarak, mazeret dilekçesi verilmesi tüm meslektaşlarımıza önemle tavsiye olunur.”