Birleşik Kamu-İş, tasarruf genelgesinin iptali için dava açtı – D20Haber
22.06.2024, Cumartesi
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Birleşik Kamu-İş, tasarruf genelgesinin iptali için...

Birleşik Kamu-İş, tasarruf genelgesinin iptali için dava açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2024 Çarşamba - 18:51Güncelleme: 29 Mayıs 2024 Çarşamba - 18:51
Birleşik Kamu-İş, tasarruf genelgesinin iptali için dava açtı

Birleşik Kamu-İş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin bazı maddelerinin iptali için Danıştaya dava açtıklarını bildirdi.

Birleşik Kamu-İş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yazılı açıklamasında, 17.05.2024 tarih ve 32549 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 2024/7 sayılı “tasarruf tedbirleri” konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile tasarrufun yine kamu emekçilerine dayatıldığı kaydetti.

Anayasa, kanunlar ve toplu sözleşme ile elde edilen tüm kazanımların ortadan kaldırılırken kamuda lüks ve şatafatın devam ettiği belirten Aydoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İktidar, yandaşlarına para aktarmaktan, lüks ve şatafattan vazgeçmemiştir. İtibardan tasarruf olmaz anlayışının artarak devam ettiği de görülmektedir. Keyfi harcamalar ortada dururken fazla mesai ücretlerinin göz dikilmesi, personel servislerinin sonlandırılması, 657 Sayılı Kanunun 68/B maddesine yapılacak atamaların sadece yönetici kadroları (şef dahil) ile sınırlı tutulması ve yönetici kadroları dışındaki kadrolara anılan bent çerçevesinde atama yapılmayacağının düzenlenmesi hukuksuz, hukuksuz olduğu kadar da kamu hizmetlerini büyük oranda aksatacaktır.

Servis araçlarının kaldırılması ile toplu sözleşme ile elde edilen kazanımların ortadan kaldırılacak olması, zaten zor koşullarda görev yapmak zorunda kalan kamu emekçilerini ayrıca ulaşım için harcama yapmak zorunda bırakacak.

Haberin DevamıReklam




Bu nedenlerle konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş tarafından söz konusu genelgenin ‘Personel Giderleri’ başlıklı bölümünün kamu personelinin zorunlu haller dışında fazla çalışma ücreti ve nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılmayacağına dair düzenlemesinin; 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendine göre yapılacak atamaların sadece yönetici kadroları (şef dahil) ile sınırlı tutulacağı, yönetici kadroları dışındaki kadrolara anılan bent çerçevesinde atama yapılmayacağına dair düzenlemesinin; ‘Personel Servisi Hizmetine İlişkin Giderler’ başlıklı bölümünün 1. fıkrasında yer alan ‘servis ve güvenlik hizmetleri hariç; kamu kurum ve kuruluşlarına toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmeti sonlandırılacak, hizmet alımı suretiyle sağlanan personel servisi hizmeti ise sözleşme süresinin bitimine kadar devam edebilecektir’ ibaresinin, 3. Fıkrasındaki ‘personel servisi hizmetinden fiilen yararlanan kişi sayısının araç kapasitesinin yüzde 70’inin altında olması durumunda ilgili hatta servis sunumu yapılmayacaktır’ ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay nezdinde dava açmıştır.”