Topçu: Bağcı’nın seçilmesi siyasetle iyi olan ilişkisindendir – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Topçu: Bağcı’nın seçilmesi siyasetle iyi olan...

Topçu: Bağcı’nın seçilmesi siyasetle iyi olan ilişkisindendir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Haziran 2017 Çarşamba - 12:29Güncelleme: 21 Haziran 2017 Çarşamba - 12:29
Topçu: Bağcı’nın seçilmesi siyasetle iyi olan ilişkisindendir

Denizli'de, FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasıyla ilgili açılan davada savunma yapan Muzaffer Topçu, Hüseyin Bağcı'nın rektör seçilmesini siyasetle arasının iyi olmasının sağladığını iddia etti.

FETÖ/PDY"nin PAÜ Davası'nda savunma veren 5. isim olan Topçu, Hüseyin Bağcı'nın rektörlük seçimi için Acıpayam'da yapılan toplantıyla fişleme listesi oluşturulduğunu, bu listenin daha sonra valilik ve savcılığa gönderildiğini, 15 Temmuz sonrası Bağcı'nın gözaltına alındığında bu listeye göre sorulan isimleri onayladığını, "bu yapıdandır" diyerek kendilerinin tutuklanmasına neden olduğunu söyledi.

Toplantılara katıldığı iddialarını da yanıtlayan Topçu, "Ben, Hasan Erdoğan'ın düzenlediği toplantıya katıldım. Bu toplantı 2011 rektörlük seçimiyle ilgiliydi. Orada herhangi bir adayın desteklenmesi kararı almadı. Bir de Nihat Zeybekci'nin Çamlık'ta 50 kadar öğretim üyesiyle yaptığı toplantıya katıldım. Kendisi siyaset olarak Hüseyin Bağcı'yı desteklediklerini söyledi. Neticede Hüseyin Bağcı'nın seçilmesini öğretim üyelerinin oyları değil, siyasetle iyi olan ilişkisi belirlemiştir" ifadelerini kullandı.