Pekdemir’den Pensilvanya itirafları – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Pekdemir’den Pensilvanya itirafları

Pekdemir’den Pensilvanya itirafları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2017 Pazartesi - 13:28Güncelleme: 8 Mayıs 2017 Pazartesi - 13:28
Pekdemir’den Pensilvanya itirafları

FETÖ/PDY'nin 2. İşadamları Davası'nın sanıklarından Can Pekdemir, bugünkü duruşmada savunma yaptı. AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Halil Pekdemir in oğlu olan Can Pekdemir, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'i Pensilvanya Davası'nın ardından ziyaret ettiklerini, onunla namaz kıldıklarını söyledi.

DİAD ÜYELİĞİ

2009 yılında Necdet Özer'in davetiyle üye oldum. Üyeliğim 2014 yılına kadar devam etti. Dershaneler olayı ve devam eden dönemde 17/25 Aralık sürecinde dernek çatısı altında olmaması gereken konuşmalar oldu. TUCSON Başkanı Rıza Nur Meral'in de hükümete yönelik yaptığı konuşmadan sonra DİAD üyeliğinden istifa ettim.

ADRENALİN DERNEĞİ ÜYELİĞİ

Adrenalin Derneği'ne üye olmadım, üyelik aidatı ödemedim, kapısından içeriye girmedim.

MÜTEVELLİ HEYETİNDE OLDUĞU İDDİASI

Ben, DİAD'ın yönetim kurulunda görev aldım. Mütevelliden kasıt bu olabilir. Bunun dışında başka bir yerde bulunmadım.

YURT DIŞI SEYAHATLERİ

PENSİLVANYA'DA GÜLEN'İ ZİYARET

Yaşadığım süreçle ilgili emniyet ve savcılık aşamalarında ifade verirken dürüst olmaya özen gösterdim. 2009'da DİAD'a üye olduğumda ABD seyahatinden haberdar oldum. Biraz ticaret, biraz da gezi amacıyla bu geziye katıldım. Yedi günlük bir seyahatti. Seyahatin 4. günü Ali İhsan Kahveci "Pensilvanya davetiyle bilgi geldi. Müsaitmiş oraya gideceğiz" dedi. Pensilvanya'ya birçok siyaset ve işadamı gittiğinden katılmakta bir olumsuzluk görmedim. Üç saatlik yolculuktan sonra Pensilvanya'ya ulaştık. Orada 2 gün kaldık. Vakit namazlarını birlikte kıldık. İkindi namazları sonrası da ünlü koltuğuna oturup yarım saat sohbet etti. Kaldığı binanın bahçesinde misafirler için yapılan evlerde kaldık.

CEMAATE YARDIM

Ali İhsan Kirgil'in talebiyle yardım yaptım. 3-5 öğrenci için yılda 5-10 bin lira verdim. Kimseden yardım parası istemedim. Yıllık 414 milyon lira ciro yapan şirketlerimiz var. Okan Manisalı'dan bu amaçla 800 lira gibi bir parayı neden isteyeyim?