PAÜ’nün FETÖ sanıkları birbirine düştü – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. PAÜ’nün FETÖ sanıkları birbirine düştü

PAÜ’nün FETÖ sanıkları birbirine düştü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Haziran 2017 Pazartesi - 18:31Güncelleme: 19 Haziran 2017 Pazartesi - 18:31
PAÜ’nün FETÖ sanıkları birbirine düştü

Denizli’de, FETÖ/PDY’nin yükseköğrenim yapılanmasıyla ilgili açılan 115 sanıklı Pamukkale Üniversitesi Davası’nda savunma yapan eski rektör yardımcısı Hasan Kaplan, eski rektör Hüseyin Bağcı’nın iddialarını reddetti, “deli saçması” olarak nitelendirdi.

FETÖ/PDY’nin PAÜ Davası’nda eski rektör Hüseyin Bağcı ile Tıp Fakültesi’nin eski Dekanı Hasan Herken’den sonra savunma yapan isim eski rektör yardımcısı Hasan Kaplan oldu. Kaplan da, Bağcı ve Herken gibi icraatlarını anlatarak ifadesine başladı.

Ardından evinde bulunduğu ifade edilen F serisi doların kendisine ait olmadığını söyleyen Kaplan, Avukatlar Davası’nda tutuklu olan oğlunun isminin de iddianamede Fetullah Gülen olarak yer aldığını, ancak oğlunun isminin Fetullah Kaplan olduğunu ifade etti.

“BAĞCI’NIN İDDİALARIYLA TUTUKLANDIM”

Tutuklanmasından bir dönem yardımcılığını yaptığı Hüseyin Bağcı’yı sorumlu tutan Kaplan, “Beni yapı işleri ile ilişkilendirerek, fişleyerek açığa alınmama ve daha sonra da tutuklanmama neden olmuştur. Atama ve istifa sürecimi yanlış hatırlayan bir rektörün yardımcısı olduğum için üzgünüm, Kendisini kurtarmak için koku ve baskıyla bu beyanları vermiştir. Ben 2013’ün sonlarında değil, 4 Haziran 2014’te istifa ettim. 2011’in eylül ayından itibaren hep Pamukkale Üniversitesi’nde oldum. Yapı İşleri Daire Başkanlığına kendi kendimi atamadım. Bu deli saçması bir şeydir. İfadesinde beni Yapı İşleri Daire Başkanlığına kendisinin atadığını söylemiştir” dedi.