Mahkeme başkanı FETÖ sanığına uzaydan mı geldiniz sorusu – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Mahkeme başkanı FETÖ sanığına uzaydan mı...

Mahkeme başkanı FETÖ sanığına uzaydan mı geldiniz sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Haziran 2017 Salı - 14:26Güncelleme: 13 Haziran 2017 Salı - 14:26
Mahkeme başkanı FETÖ sanığına uzaydan mı geldiniz sorusu

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi yapılanmasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında sanıkların kimlik tespiti yapılırken ilginç diyaloglar yaşandı. Bir sanık cep telefonu kullanmadığını söyleyince mahkeme başkanı “uzaydan mı geldiniz?” diye sordu.

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi yapılanmasıyla ilgili Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılana davanın ilk duruşmasında, kimlik tespiti yapıldı. 73’ü tutuklu, 4’ü firari ve 38’i tutuksuz 115 sanıklı davada, kimlik tespiti sırasında mahkeme başkanı ile bazı sanıklar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Bunlardan birisinde mahkeme başkanı, tutuklu sanıklardan Osman Kulak’a cep telefonu numarasını sordu. Kulak, “4-5 yıldır kullanmıyorum” yanıtını verince, mahkeme başkanı bu kez “uzaydan mı geldiniz?” diye sordu. Kulak, bunun üzerine ABD’de kullanmayanların olduğunu söyledi.

Haberin DevamıReklam




“GELİRİM YOK, BORCUM VAR”

Bir başka diyalog da tutuklu sanıklardan Mustafa Gölcü ile yaşandı. Mahkeme başkanının gelirini sorması üzerine Gölcü, “KHK ile ihraç edildim. Gelirim yok, borç çok” ifadesini kullandı.

“7 ÇOCUKLUYUM” İFADESİ ŞAŞIRTTI

Tutuklu sanıklardan Kenan Yılmaz ile yaşanan diyalog da salonda bulunanlara tebessüm ettirdi. Yılmaz kaç çocuğu olduğu sorusuna “4’ü kız, 3’ü erkek 7 çocuk” yanıtını verdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı bir daha sordu ve yine aynı yanıtı alınca, “çok gençsiniz de onun için sordum” dedi.