Hakimden sanığa soru: Etüt merkezinden zengin misin? – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Hakimden sanığa soru: Etüt merkezinden zengin...

Hakimden sanığa soru: Etüt merkezinden zengin misin?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:29Güncelleme: 13 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:29
Hakimden sanığa soru: Etüt merkezinden zengin misin?

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki işadamlarına yönelik açılan davanın eğitimci sanığı, ByLock çıkan hatla ilgili “Bu VODEM hattıydı, etüt merkezindeki arkadaşlar da yararlanıyordu” sözleriyle savunma yapınca, hakim “sen etüt merkezinden zengin misin?” diye sordu.

FETÖ/PDY’nin 2. İşadamları Davası’na Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Terör örgütü üyeliğiyle yargılanan sanıklardan Ahmet Erdem, yaptığı savunmada, Zirve Etüt Merkezi’nde öğretmen olarak çalıştığını söylerken, iddianamede yer alan ByLock kullanımı konusunu reddetti.

ByLock kullanmadığını savunmak için ise “Ben, 0545 515… nolu hattımda internetten yararlanmak için VODEM kullanıyordum. Aynı anda 9-10 kişi internete bağlanabiliyordu. Etüt merkezindeki arkadaşlardan internet bağlantısı için bu hattan yararlanıyordu” ifadesini kullandı.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Etüt merkezinin interneti yok muydu? Sen etüt merkezinden zengin misin ki, internete bağlanmak için arkadaşların senin hattını kullanıyor?” diye sordu.

Ahmet Erdem, evinde çıkan Sızıntı dergileri ile ilgili olarak da “Ben, sosyal bilgiler öğretmeniyim. Tarih ve kültürel bilgilerimi artırmak için bu dergileri aldım” savunmasını yaptı.