Firari sanık 11 dairesini FETÖ’ye vermiş – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Firari sanık 11 dairesini FETÖ’ye vermiş

Firari sanık 11 dairesini FETÖ’ye vermiş

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2017 Perşembe - 15:55Güncelleme: 4 Mayıs 2017 Perşembe - 15:55
Firari sanık 11 dairesini FETÖ’ye vermiş

FETÖ/PYD ile ilgili Denizli’de açılan İşadamları Davası’nın sanıkları arasında yer alan ve halen firarda olan TUSCON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın, Denizli’deki 11 dairesini örgüte verdiği belirtildi.

FETÖ/PYD ile ilgili Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 67 sanıklı davada ismi yer alan ve halen firarda olan Türkiye İşadamları ve Sanaciler Konfederasyonu’nun (TUSCON) Denizlili Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

ATALAR NÜFUSUNA KAYITLI

15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan kanlı örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden birisi olarak gösterilen Muhammet Mustafa Günay, Pamukkale’nin Atalar Mahallesi nüfusuna kayıtlı. İşadamları iddianamesine göre, ikamet yeri İstanbul görünüyor. Ancak şu anda davanın 20 firari sanığı arasında yer alıyor.

KAT KARŞILIĞI GELEN DAİRELER ÖRGÜTE

Davanın gizli tanıklarından Battal, iddianamede yer alan ifadesinde, Günay’ın Denizli’de kendisine ait orman arazisinden kat karşılığı almış olduğu 11 dairesini cemaate verdiğini belirtiyor.

ZEYBEKCİ’YE TEHDİT

İddianamede, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün açık kaynaklarda finans kaynağı olarak gösterilen TUSKON’a verilen 220 milyon dolarlık fonun, bu örgütle mücadele kapsamında kesilmesinden dolayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin TUCON Başkanı Rıza Nur Meral ve Genel Sekreter Mustafa Muhammet Günay tarafından tehdit edildiği de yer alıyor.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen TUSKON ve üye şirketlerine yönelik soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede aralarında Günay’ın da bulunduğu 86 kişi sanık olarak yer alıyor. İddianamede Fetullah Gülen, Rıza Nur Meral ve Mustafa Muhammet Günay için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.