Firari FETÖ’cünün çiftliği satışa çıkarıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Firari FETÖ’cünün çiftliği satışa çıkarıldı

Firari FETÖ’cünün çiftliği satışa çıkarıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Kasım 2022 Cumartesi - 09:47Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi - 11:05
Firari FETÖ’cünün çiftliği satışa çıkarıldı

Denizli’de, FETÖ/PDY’nin önde gelen isimlerinden olan ve halen firari olarak aranan Erdem Aydın’a ait Acıpayam Bereket Çiftliği Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarıldı.

TMSF, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olan ve hain darbe girişimi süresince yurt dışına kaçtığı belirlenen Erdem Aydın’a ait Erdem Aydın İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri Tarım ve Hayvancılık Ürünleri Parke Turizm Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi’ne ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerden Fon Kurulu Kararı ile oluşturulan “Acıpayam Bereket Çiftliği Ticari ve İktisadi Bütünlüğü”nü satışa çıkardı.

İHALE TARİHİ

Cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak yapılacak satış, 21 Aralık Çarşamba günü saat 11.00’de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanmasıyla fonun Büyükdere Caddesi no 143 Esentepe/İstanbul adresinde gerçekleştirilecek. İhale için son başvuru tarihi 20 Aralık olarak açıklandı.

İHALE USULÜ

İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek olup, kurulun onayı ile sonuçlandırılacak. Satış komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde bu işlem 23 Aralık Cuma günü saat 11:00’de gerçekleştirilecek.

SATIŞ İÇİN BELİRLENEN MUHAMMEN BEDEL

Acıpayam Bereket Çiftliği Ticari ve İktisadi Bütünlüğü adı altında yapılacak satışın muhammen bedeli 43 milyon 100 bin lira, teminat tutarı 4 milyon 310 bin lira olarak belirlendi.