FETÖ’nün büyük bölge sorumlusu Denizli’de yakalandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ’nün büyük bölge sorumlusu Denizli’de yakalandı

FETÖ’nün büyük bölge sorumlusu Denizli’de yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2021 Pazartesi - 16:47Güncelleme: 22 Şubat 2021 Pazartesi - 18:45
FETÖ’nün büyük bölge sorumlusu Denizli’de yakalandı

Denizli’de düzenlenen operasyonlarda FETÖ/PDY üyesi 7 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında terör örgütünün büyük bölge ve askeri öğrenciler sorumlusunun da bulunduğu bildirildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ/PDY’nin Denizli’deki öğrenci yapılanmasında büyük bölge talebe mesulü ve TSK askeri mahrem yapılanmasında askeri öğrencilerden sorumlu olan kişi düzenlediği operasyonla yakaladı.

ByLock kullanıcısı da olduğu belirlenen örgüt yöneticisi, işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

MUVAZZAF ASTSUBAY VE ESKİ KOMİSER YAKALANDI

Bir başka operasyonda örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet yürüten ve ankesörlü hatlardan ardışık olarak arandığı belirlenen 1 muvazzaf astsubay ve 1 eski komiser gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

DİĞER İLLERDE ARANIRKEN DENİZLİ’DE YAKALANDILAR

Öte yandan, hakkında İzmir Ağır Ceza Mahkemesince verilmiş 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve Bylock kullanıcısı olan eski öğretmen, TEM ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Bir başka operasyonda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama emri bulunan örgüt üyesi de gözaltına alındı.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama emri bulunan şüpheli de gözaltına alınarak, işlemlerin ardından Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

Isparta Yerel İlamat Masasınca 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan ve TSK Mahrem yapılanmasında sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü bildirilen 1 örgüt üyesi de Denizli’de yakalandı.

Başka illerde aranırken Denizli’de yakalanan toplam 5 örgüt üyesi, çıkarıldıkları mahkemelerde tutuklandı.