FETÖ’nün 3 imamı operasyonla yakalandı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ’nün 3 imamı operasyonla yakalandı

FETÖ’nün 3 imamı operasyonla yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mayıs 2021 Salı - 16:32Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba - 17:07
FETÖ’nün 3 imamı operasyonla yakalandı

Denizli Emniyet Müdürlüğünce, FETÖ/PDY’nin hücre evlerine düzenlenen baskınla, terör örgütünün Kale, Sarayköy ve Sinop imamları yakalandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, aranan ve örgütün hücre evlerinde saklandığı tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütünün Kale ilçesi mütevelli heyeti başkanlığını yapan Y.T.İ., saklandığı hücre evinde gözaltına alındı.

Bir başka operasyonda, Niğde ve Kuzey Irak’ta örgüt adına üst düzeyde görevli olduğu, aynı zamanda Sinop il imamlığı yaptığı belirtilen ve Bylock kullandığı bildirilen S.A. yakalandı.

Örgütün Sarayköy ilçe imamı ve Bylock kullanıcısı A.Ş. de yakalanan üçüncü isim oldu. A.Ş.'nin 19 Ocak 2014 tarihinde Adana’da MİT tırlarının durdurulması olayının savcısının kardeşi olduğu bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.A. ile A.Ş. tutuklandı, Y.T.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.