FETÖ’deki iç çatışmada Denizli’nin kaçakları saflarını belirliyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ’deki iç çatışmada Denizli’nin kaçakları saflarını...

FETÖ’deki iç çatışmada Denizli’nin kaçakları saflarını belirliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2020 Cuma - 16:21Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma - 16:21
FETÖ’deki iç çatışmada Denizli’nin kaçakları saflarını belirliyor

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nda (FETÖ/PDY) yer alan, kimi 15 Temmuz hain darbe girişim öncesinde, kimi sonrasında yurt dışına kaçan Denizli’nin firarileri, örgüt içindeki liderlik mücadelesinde saflarını belirlemeye başladı. Farklı gruplarda yer alan Tavaslı Büyükçelebi kardeşler ise en dikkat çeken isimler oldu.

Hürriyet Gazetesi’nden Nedim Şener, “FETÖ’de örgüt içi çatışma” başlıklı köşe yazısında, FETÖ elebaşı Gülen sonrasına yönelik mücadeleyi yazdı. Dört gruptan söz eden Şener, örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alan ve 1966’dan bu yana Fetullah Gülen’in yanından ayrılmayan Tavaslı İsmail Büyükçelebi’yi “Gelenekçiler Grubu”nun lideri, FETÖ elebaşının ölmesinden sonra da örgütün başına geçecek isimlerden biri olarak gösterdi. Örgütün Çin ve ABD kıta imamlığını yapan Büyükçelebi, kırmızı bültenle arananlar listesinde.

BÜYÜKÇELEBİLER’İN KÜÇÜĞÜ BAŞKA GRUPTA

Şener’e göre, İsmail Büyükçelebi’nin kardeşi Mehmet Ali Büyükçelebi ise, Barbaros Kocakurt’un başını çektiği grupta yer alıyor. Örgütün hizmet imamlarından olan Büyükçelebi, arananlarla ilgili gri listede bulunuyor. Bu isim örgütün Tavas Davası’nın sanıkları arasında yer aldı, ancak firarda olduğu için dosyası ayrıldı.

Örgütün içinde en etkin isimlerden olduğu belirtilen Mustafa Özcan’ın başını çektiği grupta ise, örgütün Denizlili firarileri Ahmet Kara, Mustafa Muhammet Günay ve Erdem Aydın’ın yer aldığını anlatıyor Şener.

Erdem Aydın, iş adamları yapılanmasındaki aktörlerden ve 15 Temmuz öncesi yurt dışına kaçanlardan ve 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılanlardan. Aydın’ın dosyası da firari olduğu için, diğer sanıklara ceza verilen karar duruşmasında ayrıldı.

Mustafa Muhammet Günay da Denizli İşadamları Davası’nın sanıklarından. Aynı zaman da TUSKON Davası’nda FETÖ elebaşı ile birlikte hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Günay, şu ana kadar yakalanamadı.

Bu gruptaki Ahmet Kara’nın bir dönem FETÖ’nün yayın organı olan Samanyolu TV’nin Genel Yayın Koordinatörü olarak görev yaptığı, uzun yıllardır örgütün tepe yönetiminde olduğu belirtiliyor. Kara, arananlarla ilgili kırmızı listede yer alırken, başına konulan ödül 4 milyon lira.