FETÖ sanığı itirafçı olup, örgütü anlattı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ sanığı itirafçı olup, örgütü anlattı

FETÖ sanığı itirafçı olup, örgütü anlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Aralık 2017 Cumartesi - 11:44Güncelleme: 16 Aralık 2017 Cumartesi - 11:44
FETÖ sanığı itirafçı olup, örgütü anlattı

FETÖ/PDY’nin Kale’deki ilçe yapılanmasıyla ilgili Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, etkin pişmanlıktan yararlanan sanık, örgütle olan bağını, yaptıklarını ve örtün ilçedeki yöneticilerini açıkladı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Kale’deki yapılanmasıyla ilgili Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya devam edildi. Davanını tutuklu sanıklarından olan ve KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen A.A., duruşmada etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyledi.

Salondan diğer sanıkların çıkarılması ve etkin pişmanlık hükümlerinin anlatılmasından sonra A.A. örgütle ilgili bilgiler ve yöneticilerin isimlerini verdi. FETÖ/PDY ile Buldan Anadolu Lisesi öğrencisiyken tanıştığını söyleyen A.A., örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığını kabul etti, bu programı telefonuna Fatih D.’nin yüklediğini iddia etti.

FETÖ/PDY’nin Kale yapılanmasıyla ilgili anlatımlarda bulunan A.A., ilçe imamı olarak İbrahim Kersin ve Güray Bayraktar’ın isimlerini verdi. A.A., örgütün ilçe mütevelli heyetinde yer aldığını, köylere sohbet hocası olarak gittiğini, kurban bağışında bulunduğu, Zaman gazetesi abonesi olduğunu, her ay 100 lira bağışta bulunduğunu ve 2011-2015 yılları arasında sohbet toplantılarına katıldığın kabul etti.

A.A.’nın itiraflarını değerlendiren mahkeme, adli kontrol uygulamasıyla tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.