FETÖ PAÜ Davası’nda 6 sanık tahliye oldu – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ PAÜ Davası’nda 6 sanık tahliye...

FETÖ PAÜ Davası’nda 6 sanık tahliye oldu

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 15 Mart 2018 Perşembe - 21:16Güncelleme: 16 Mart 2018 Cuma - 09:20
FETÖ PAÜ Davası’nda 6 sanık tahliye oldu

Fetullahçı terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) örgütlenmesiyle ilgili açılan 44’ü tutuklu 115 sanıklı davanın 6’ncı duruşmasında mahkeme, 6 sanık hakkında adli kontrol uygulamasıyla tahliye kararı verdi.

Geçen yıl haziran ayında başlayan FETÖ/PDY PAÜ Davası’nda 6’ncı duruşma bugün yapılan 9. celseyle tamamlandı. Denizli 5. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen davada, önceki gün Cumhuriyet savcısı mütalaa vermiş ve 18 sanığın adli kontrol uygulamasıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerini talep etmişti.

Davanın bugünkü celsesinde ise savunma yapan sanık avukatları, uzun tutukluluk süresi yaşandığını söyleyerek, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

PAÜ avukatı Lütfiye Serinkan ise, sanıkların tutuklanmasına neden olan gerekçelerin devam ettiğini, bu nedenle iddia makamının tahliyelere ilişkin mütalaasına katılmadıklarını söyleyerek, tutukluluk halinin devamını istedi.

Tutuklu sanıklar da 19 aydır tutuklu olduklarını, örgüt üyesi olmadıklarını ve ByLock kullanmadıklarını öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Avukatların ve sanıkların yaptığı savunmanın ardından mahkeme ara kararını oluşturdu. Mahkeme sanıklardan Mustafa Gölcü, Tuğba Yaman, Ahmet Sürücü, Durmuş Türkmen, Şevket Civelek ve Emin Mete’yi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Sağlık nedeniyle tahliye edilen Ahmet Sürücü ve Durmuş Türkmen’a adli kontrol konulmazken, diğer sanıklara adli kontrol uygulanacak.

Bu arada adli kontrol uygulanan sanıkların bunun kaldırılması ve yeni tanık dinlenmesiyle ilgili talepler reddedildi.

Mahkeme duruşmayı 2 Nisan’a erteledi.