FETÖ Aynes Davası tanığı kendisine verilen Kur’an-ı Kerim yaktığını söyledi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ Aynes Davası tanığı kendisine verilen...

FETÖ Aynes Davası tanığı kendisine verilen Kur’an-ı Kerim yaktığını söyledi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2018 Salı - 16:39Güncelleme: 6 Mart 2018 Salı - 16:40
FETÖ Aynes Davası tanığı kendisine verilen Kur’an-ı Kerim yaktığını söyledi

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki yapılanmasıyla ilgili açılan Aynes Davası’nda ifade veren tanık A.K., kendisine bayram yardımı için verilen koliden çıkan Kur’an-ı Kerim’i yaktığını söyledi. Yakma gerekçesini de “Müftülüğe sordum. İçeriğinin tahrif edildiği söylediler. Ben de yaktım” diye açıkladı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili olarak açılan 12’si tutuklu 21 sanıklı Aynes Davası’nda yargılama devam ediyor. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında tanıklar dinleniyor. Bugünkü duruşmaya Kur’an-ı Kerim yaktığını söyleyen bir tanığın ifadesi damga vurdu.

KAYIP BİLGİSAYARLAR GÖMÜLDÜ MÜ?

Daha önce verdiği ifadenin bazı bölümlerini kabul etmeyen A.K.,Mahkeme Başkanı’nın kayıp bilgisayarlar ile ilgili sorusuna “O.Y. fabrikada çalışan birkaç kişiyi arayıp kayıp bilgisayarların toprağa gömülüp gömülmediğini sormuş. Bana da ‘Yumrutaş’a gömülmüş olabilir mi’ diye sordu. Ben de şirket yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Özkan’ın Yumrutaş’ta arazisi var, olabilir’ dedim. Ancak bununla ilgili doğrudan görgüye dayalı bir bilgim yok” yanıtını verdi.

Tanığın bu şekildeki ifadesi üzerine söz alan eski Aynes Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan, kendisinin Yumrutaş’ta arazisi olmadığını, söz konusu arazinin şirketin üzerinde bulunduğunu söyledi.

KUR’AN- KERİM SORUSU

Kur’an-ı Kerim yakmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan A.K., “Bir koli içinde bayram yardımı verildi. Kolinin içinden Kur’an-ı Kerim de çıktı. Ön sözünde ‘Bu kitabı yazmam için beni destekleyen Fetullah Gülen hoca efendiye teşekkür ederim” yazan ibareyi gördüm. İlçe müftülüğüne gittim, Kuranı gösterip incelettim. Bana bazı bölümlerinin tahrif edildiği bilgisini alınca yaktım” dedi.