FETÖ Askerler Davası’nda karar ocakta – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ Askerler Davası’nda karar ocakta

FETÖ Askerler Davası’nda karar ocakta

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Kasım 2017 Cuma - 14:50Güncelleme: 17 Kasım 2017 Cuma - 14:50
FETÖ Askerler Davası’nda karar ocakta

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Askerler Davası’nın 6’ncı duruşması yapıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın bazı sanıkların tahliyelerine ilişkin talebine mahkeme uymadı. Mahkeme, 40 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Karar ise 2 Ocak’ta başlayacak duruşmada verilecek.

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili 40’ı tutuklu, 1’i firar ve 23’ü tutuksuz 64 sanıklı Askerler Davası’nda 6’ıncı duruşma yapıldı. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması için sanıklardan Avşin Yapar İzmir Aliağa Cezaevi’nden, 11. Komando Tugayı eski Komutanı Kamil İlhan Özbakır ile birlikte 36 sanık İzmir Kırıklar 1 ve 2 Nolu Cezaevi’nden, 3 sanık ise Söke’den getirildi.Duruşmada verilen ara karar ile darbe girişiminden zarar gören TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı’nın davaya müdahil olmaları kabul edildi.

SAVCI MÜTALAA VERDİ

Cumhuriyet savcısı da bu duruşmada mütalaa verdi. Savcı, bazı sanıkların tutukluluk halinin devamına, bazı sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol uygulamasıyla tahliye edilmeleri yönünde görüş bildirdi. Savcının tahliye ile ilgili sözlerinin ardından tutuklu yakınları alkışlama yaptı.

ARA KARARDA TAHLİYE ÇIKMADI

Mahkeme verdiği aranın ardından karar oluşturdu. Mahkeme, sanık ve sanık müdafilerinin esas hakkında savunma yapmadıklarını belirterek, isnat edilen suçun kanunda öngörülen alt ve üst sınırlar ile mevcut delil durumu göz önüne alarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sanıkların bu karara 7 gün içinde Denizli 3. Ağır Mahkemesi’nde itiraz edebilecekleri kaydedildi.

KARAR 2 OCAK’TA BAŞLAYACAK DURUŞMALARIN ARDINDAN VERİLECEK

Mahkeme, bu davayla ilgili karar vermek üzere duruşmayı 2 Ocak’a erteledi. Dört gün sürecek duruşmalarda savunmaların tamamlanması halinde mahkeme 64 sanık hakkındaki kararını açıklayacak.