Denizli’deki FETÖ yurdunda talan – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Denizli’deki FETÖ yurdunda talan

Denizli’deki FETÖ yurdunda talan

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2017 Cumartesi - 13:21Güncelleme: 1 Temmuz 2017 Cumartesi - 13:21
Denizli’deki FETÖ yurdunda talan

Çivril’de, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait olan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra el konulan yurtları talan edilmeye başlandı.

FETÖ’nün Denizli yapılanmasında öne çıkan ve hain örgütün sözde eyalet olarak gösterdiği yerlerden birisi olan Çivril’de, örgütün Cihangir Eğitim Hizmetleri A.Ş. bünyesindeki Körfez Dershaneleri’ne ait öğrenci yurdunun içindeki eşyalar talan edilmeye başlandı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan ve KHK ile Vakıflar’a devredilen Kızılcasöğüt Mahallesi’nde bulunan Ahmet Özel Yurdu’nun için içindeki eşyalar çalınmaya ve talan edilmeye başlandı. Yurt içinde bulunan yatak, televizyon halı ve mutfak gereçlerinin çoğunun çalındığı ifade edilirken, yurt binasının madde bağımlıları tarafından kullanıldığı belirtildi.

ÇİVRİL’DE YURT SIKINTISI VAR

Çivril’de 12 bin öğrencinin eğitim gördüğü, yaklaşık 300 öğrencinin barınabileceği kapasitede bir yurdun boş kalmasının ve eşyalarının talan edilmesinin üzücü olduğunu belirten mahalle sakinleri “Buraya geceleri gelen giden oluyor, içinde içki içenler oluyor. Yataklar televizyonlar halı ve diğer malzemeler talan ediliyor. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Yurdun Milli Eğitim’e devredilmesi için yazı yazdıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan “Bu yurdun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi için gerekli yazışmaları yaptık ama olumlu sonuç alamadık. Bize devredilmiş olsaydı, bu binayı öğrenci yurdu olarak kullanacak ve öğrencilerimizi devlet yurdunda ağırlayacaktık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeşil Çivril.com