FETÖ’ye Kıskaç operasyonunda 90 kişi yakalandı – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. FETÖ’ye Kıskaç operasyonunda 90 kişi yakalandı

FETÖ’ye Kıskaç operasyonunda 90 kişi yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mayıs 2024 Perşembe - 09:14Güncelleme: 30 Mayıs 2024 Perşembe - 19:01
FETÖ’ye Kıskaç operasyonunda 90 kişi yakalandı

Denizli ile birlikte 17 ilde, FETÖ'nün mahrem yapılanmalarına yönelik düzenlenen Kıskaç-18 operasyonlarında 90 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri TEM ve KOM şubeleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu Denizli, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da, FETÖ’ye yönelik Kıskaç-18 operasyonu düzenlendi.

Operasyonlarda, örgütün emniyet, adliye ve güncel yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları belirlenen 90 kişi gözaltına alındı.

Haberin DevamıReklam




Yakalanan şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, örgütün “gaybubet evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Şüpheliler ile birlikte çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.