Gazalcı, FETÖ belasına 15 yıl önceki önergesiyle dikkat çekmiş – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Gazalcı, FETÖ belasına 15 yıl önceki...

Gazalcı, FETÖ belasına 15 yıl önceki önergesiyle dikkat çekmiş

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2020 Salı - 10:01Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı - 10:01
Gazalcı, FETÖ belasına 15 yıl önceki önergesiyle dikkat çekmiş

Türkiye’yi karanlığa götürecek hain darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün örgütlenmesini yıllar önce Denizli eski milletvekili Mustafa Gazalcı, verdiği önergeyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşımış. Ancak o önerge 15 yıl önce dikkate alınmamış.

Emin Özgönül’ün Sözcü Gazetesi’ndeki haberine göre, dönemin CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, 9 Şubat 2005’te FETÖ’nün araştırılması için TBMM Başkanlığına önerge verirken, partisinden 72 milletvekili de bu önergeye imza koymuş.

“EN BÜYÜK ÖRGÜTLENMEDİR” UYARISI

Gazalcı’nın bu önergesinde, “Kamuoyunda Fetullah Gülen Okulları olarak bilinen, yurt içinde ve yurt dışında her aşamada öğretim yapan, okulların sayısının yaklaşık 500, bu okullarda çalışan öğretmen sayısının 10 bin olduğu belirtilmektedir. Yine aynı zincire bağlı olarak çeşitli okullara hazırlamak için ülke düzeyine yayılmış yüzlerce dershane, binlerce öğrencinin barındığı yurtlar olduğu bilinmektedir. Bu durum eğitim alanında kamu gücünden sonra ülkemizin, belki de dünyanın en büyük örgütlenmesidir” deniliyor.

Yine önergede, “Bu okullar, dershaneler ve yurtlarla ilgili birbirinden farklı yorumlar, tutumlar vardır. Kimileri yazılarıyla bu kuruluşları övüp, başarılı bulmaktadır. Kimileri de yazılarıyla, kitaplarıyla bu kuruluşların laikliğe ve öğretim birliğine aykırı eğitim yaptığını belirtmiş, Fetullah Gülen tarikatının buralarda militanlar yetiştirerek devlette kadrolaşmayı amaçladığını ileri sürmüştür” ifadelerine yer veriliyor.

GÜLEN HAKKINDAKİ DAVA HATIRLATILIYOR

Önergede, FETÖ’nün elebaşı ile ilgili davaya da değinilerek, “Ayrıca Ankara’da 2001 yılında Fetullah Gülen hakkında “laik devlet değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak” gerekçesiyle bir dava açılmıştır. Bu dava 4616 sayılı Şartlı Salıvermeye, Ceza ve Davaların Ertelenmesine Dair Yasa çıkınca 5 yıl ertelenmiştir. Dava olumlu olumsuz bir sonuca bağlanmamıştır” hatırlatması yapılıyor.

“DEVLETTEN SONRA EN BÜYÜK EĞİTİM AĞI”

Önergesinde, “Devletten sonra en büyük eğitim ağını kurmuş bu örgütlenme hakkında gerçeğin araştırılması, kamuoyunun aydınlatılması gerekir. Bu görev en başta TBMM’ye düşer” diyen Gazalcı’nın soruları da şöyle:

Fetullah Gülen bağlı, okul, dershane ve yurtlarda 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öngörülen öğretim birliği içinde laik, bilimsel bir eğitim yapılmakta mıdır?

Anayasamızın 42. maddesinde ‘Eğitim ve öğretim Atatürk ilkeleri ve inkilapları doğrultusunda çağdaş, bilim ve eğitim esaslarına göre devletin gözetim ve denetimi altında yapılır, bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz’ diye belirtilen esaslara bu kuruluşlar uymakta mıdır? İlköğretimden üniversiteye kadar yüzlerce okulun yapımı, binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır?

Bütün bu soruların yanıtlanması TBMM’ce araştırılıp incelenmesi gerekir. Kamuoyunda Fetullah Gülen okulları diye bilinen bu okullar, dershaneler ve yurtlarla ilgili Anayasa’nın 98., iç tüzüğün 104 ve 105. Maddelerine göre meclis araştırması açılmasını saygıyla dileriz.”