Firari kurmay başkanından askere ‘gelene ateş edin’ emri – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Firari kurmay başkanından askere ‘gelene ateş...

Firari kurmay başkanından askere ‘gelene ateş edin’ emri

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 3 Ocak 2018 Çarşamba - 17:30Güncelleme: 3 Ocak 2018 Çarşamba - 17:11
Firari kurmay başkanından askere ‘gelene ateş edin’ emri

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili Denizli 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edilirken, savunma yapan eski üsteğmen Ali Zor, 11. Komando Tugayı’nın firari kurmay başkanı Fahrettin Demir’in o gece askerlere mevzilenmeleri ve gelen olursa” ateş edilmesi” emrini verdiği söyledi.

Eğitim faaliyeti adı altında Ankara’ya gönderilmek üzere 517 askerin Çardak Havaalanı’na götürüldüğü 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Denizli 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde açılan davada son savunmalar alınıyor. Bugünkü duruşmada, savunma yapan isimlerden birisi de o dönem üsteğmen olan ve KHK ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen tutuklu sanık Ali Zor oldu.

Sabaha karşı “araç bin emri” verildiğinde eğitim faaliyetinin bittiğini düşündüğünü, ancak kurmay başkanı olan Fahrettin Demir’in kendisine bir bölgeyi gösterip “Buraya bölüğünle mevzilen. Gelen olursa ateş edin” emrini verdiğini anlatan Zor, “Bu emir gereği Fahrettin demir’in gösterdiği yere götürdüm. Ancak mevzilenmeleri için emir vermedim. Personele de bu emre uymayacağımızı söyledim. ‘Benim dışımda kimseden emir almayacaksınız, yerine getirmeyeceksiniz’ diyerek, subaylarla yapılan toplantıya gittim. Toplantı sonrasında da birliğimle kolluk kuvvetlerine teslim oldum” dedi.