Çapar: PAÜ’de hiç solcu yok mu? – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Çapar: PAÜ’de hiç solcu yok mu?

Çapar: PAÜ’de hiç solcu yok mu?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Haziran 2017 Perşembe - 17:38Güncelleme: 15 Haziran 2017 Perşembe - 17:38
Çapar: PAÜ’de hiç solcu yok mu?

FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasıyla ilgili Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 2 gündür savunma yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) eski rektörü Hüseyin Bağcı, davanın diğer sanıkları ve avukatlarının sorularını yanıtladı. Avukat Bekir Çapar, Bağcı'ya "Rektörlük seçimlerinde neden hep ülkücüler, cemaatciler ve FETÖ'cüler ile görüştünüz? Solcular, sosyal demokratlar ile görüşmediniz mi? Üniversitede hiç solcu yok mu?" diye sordu.

FETÖ/PDY ile ilgili açılan PAÜ Davası'nın 3. gününde eski rektör Hüseyin Bağcı soruları yanıtladı. Avukatlar ile davanın diğer sanıkları, Bağcı'ya dönemindeki atamalar ve görevden almalar ile ilgili sorular yöneltti.

Avukat Bekir Çapar, Bağcı'ya "Hasan Kaplan, Selahattin Özçelik, Muzaffer Topçu, Ahmet Çetin Can, Hasan Herken, Kudret Gezer, Ali Keskin, Mustafa Gölcü, İsmail Yılmaz ile örgütsel anlamda hiyerarşik bir bağlantı var mıdır?" diye sordu.

Bağcı, bu soruya "Bu suç örgütü içinde olmadığım için örgütsel bir bağım da yoktur" yanıtını verdi.

Çapar, daha sonra "Rektörlük seçimlerinde neden hep ülkücüler, cemaatciler, FETÖ'cüler ile görüştünüz hiç solcu yok muydu?" sorusunu yöneltti.

Bağcı, bu soruyu da "Her kesimin oyuna talip oldum. Oylarını almak için gittim. Belki de sosyal demokratların tamamının oylarını aldım. Onlar da üniversitenin has elemanlarıdır" şeklinde yanıt verdi.

Bu soruyu yanıtlayan Bağcı, "Üniversitedeki görevimden kaynaklanan hakaret davalarını takip etmesi için görevlendirilmiştir. Ücretini de ben ödüyordum" diye konuştu.