Çal Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kula, FETÖ ile iltisaktan meslekten çıkarıldı – D20Haber
09.05.2025, Cuma
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Çal Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kula, FETÖ...

Çal Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kula, FETÖ ile iltisaktan meslekten çıkarıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ekim 2020 Salı - 13:31Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı - 13:34
Çal Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kula, FETÖ ile iltisaktan meslekten çıkarıldı

Denizli’nin Çal ilçesinde Cumhuriyet savcısı olarak görev yaparken açığa alınan Mehmet Kula, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurul kararıyla, FETÖ/PDY terör örgütüyle iltisak ve irtibatlı olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarıldı.

HSK Genel Kurulunun 14 Ekim tarihli kararıyla aralarında Çal Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kula’nın da bulunduğu 11 hakim ve Cumhuriyet savcısı, terör örgütü FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatlı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler, alınan HTS verileri üzerinde yapılan çalışma analizleri, ByLock içerikleri ve ilgilinin yazılı savunmalarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisak ve irtibatlı olduğu sabit görüldüğünden 7145 sayılı kanunun 26’ncı maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 35’inci maddenin (A) fıkrası uyarınca meslekte kalmalarının uygun olmadığını ve meslekten çıkarılmalarına oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

Haberin DevamıReklam




Nisan-2017’de Çal Cumhuriyet Savcılığına atanan Mehmet Kula, 30 Aralık 2019’da FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatlı olduğu gerekçesiyle 18 hakim ve Cumhuriyet savcısı ile birlikte HSK 2. Dairesinin kararıyla tedbiren açığa alınmıştı.