Başbakanlık askerler davasına müdahil oldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Başbakanlık askerler davasına müdahil oldu

Başbakanlık askerler davasına müdahil oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Nisan 2017 Pazartesi - 18:22Güncelleme: 3 Nisan 2017 Pazartesi - 18:22
Başbakanlık askerler davasına müdahil oldu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlerin yargılandığı davaya Başbakanlık müdahil oldu. Bu arada, davanın 3. Duruşması tamamlandı ve mahkeme sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

FETÖ’nün darbe girişimine katılan askerlerin yargılandığı davaya Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya 44’ü tutuklu, 19’u tutuksuz 63 sanık katıldı. Duruşma 12 tanığın talimatla alınan ifadeleri okunmasıyla başladı.

DSuruşmada, Milli Savunma Bakanlığı ve Başbakanlığın davaya katılma talepleri de değerlendirildi. Cumhuriyet Savcısı, mütalasında “askeri mühimmat ve tesisatının zarar gördüğüne” dair dosyada suç niteliği bulunmamasından dolayı Milli Savunma Bakanlığı’nın talebini reddini, Başbakanlığın talebinin ise hükümete karşı suç niteliği bulunması nedeniyle kabul edilmesini istedi. Bu konuda son kararı Mahkeme Heyeti verdi ve Başbakanlığın davaya katılma talebi kabul edildi. Davada Başbakanlığı Av. Evrim Akın Yazgan temsil edecek.

ARA KARARDA TAHLİYE YOK

Mahkeme, bugünkü duruşmanın sonunda 16 maddelik ara karar verdi ve sanıkların tahliyelerine ilişkin talepler reddedildi. Ayrıca Ege Ordu Komutanlığı’ndan darbe gecesi hakkında hazırlanan raporun istenmesine, eksik olan dijital materyallerin tamamlanmasına, darbe girişimi gecesi 11. Komando Tugay Komutanlığı’ndan her türlü aracın giriş çıkışlarının durdurulmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan emir gelip gelmediğinin sorulmasına karar verildi.

Bir sonraki duruşmanın tarihi önce 24 Nisan olarak açıklandı. Ancak o günün cezaevinde görüş günü olması nedeniyle avukatların yaptıkları itiraz dikkate alınarak, duruşma tarihi 26 Nisan olarak değiştirildi.