Bağcı: Kenan Çoyan için AK Parti İl Başkanı mesaj attı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Bağcı: Kenan Çoyan için AK Parti...

Bağcı: Kenan Çoyan için AK Parti İl Başkanı mesaj attı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2017 Çarşamba - 21:03Güncelleme: 14 Haziran 2017 Çarşamba - 21:03
Bağcı: Kenan Çoyan için AK Parti İl Başkanı mesaj attı

Denizli’de FETÖ/PDY’nin yükseköğrenimdeki yapılanmasıyla ilgili açılan davada, etkin pişmanlıktan yararlandığı için tutuksuz olarak yargılanan Pamukkale Üniversitesi’nin eski rektörü Hüseyin Bağcı, savunma yapan ilk isim oldu. Bağcı, savunmasında FETÖ ile ilgisi ve iltisakı olamadığını savunurken, Kenan Çoyan’ın atanmasında AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in cep telefonuna mesaj attığını iddia etti, mahkemeye FETÖ’nün Denizli imamı Mehmet Boz ile ilgili protokolle çekilmiş fotoğraflarını sundu

FETÖ/PDY’nin PAÜ Davası’nın ikinci gününde savunmalara geçildi. Savunma yapan ilk isim eski rektör Hüseyin Bağcı oldu. Bağcı, 54 sayfalık savunmasını 7 saatte okudu, etkin pişmanlıktan yararlanmasını sağlayan ilk ifadesinde düzeltmeler yaptı, 9 Ağustos 2016’da verdiği 16 sayfalık dilekçesi ile bugün mahkemede verdiği ifadesinin geçerli olduğunu söyledi.

“YÖK İLE SİYASETİN ARASINDA SIKIŞIP KALDIM, ATADIM”

Göreve geldiğinde PAÜ Genel Sekreteri’nin Arzu Sarıca olduğunu, ancak uyumlu çalışamadıkları için kendi isteğiyle başka bir yerde görevlendirildiğini ifade eden Bağcı, “Prof. Dr. Kenan Çoyan önerildi. Onu tanıyanlarla istişareler yaptım. Atanmasının uygun olacağı yönünde görüş bildirildi. Kendisini Tıp Fakültesi’nin Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalına ataması yapıldı ve vekaleten genel sekreter olarak görevlendirildi. YÖK ile siyaset arasında sıkışıp kaldığım için atamasını yaptım” dedi.

“AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ CEP TELEFONUMA MESAJ ATTI”

Çoyan’ı 15 Temmuz sonrası görevden aldığını, Cevat Akşit’in kendisini arayıp bunu yapmaması gerektiğini, Yatağan’daki İslami Bilimler Enstitüsü’nün kuruluşunun akamete uğrayacağını söylediğini kaydeden Bağcı, “AK Parti İl Başkanı Necip Filiz cep telefonuma ‘Kenan Çoyan ile ilgili hiçbir sıkıntı yoktur’ diye mesaj attı. Valilik, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin başkanları, Prof. Cavit Akşit, oğulları Mahmut ve Mehmet Akşit’in referansları neticesinde geçici olarak görevlendirdim” diye konuştu.

FETÖ DENİZLİ İMAMI BOZ’UN PROTOKOLLE FOTOĞRAFLARINI SUNDU

Bağcı, FETÖ’nün Denizli imamı olarak aranan Mehmet Boz ile ilgili hakkındaki iddialara da “Bir-iki defa katıldığım toplantılarda il protokolünün masasında gördüm. O toplantılarda, törenlerde Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci ve protokol ile oturuyordu. Bu durumda onunla yan yana oturanlarınbu kişiyle irtibatlı olduğunu mu düşünmeliyiz?” yanıtını verdi.

Avukatı Semih Albayrak da FETÖ imamının il protokolü ile birlikte göründüğü, Bakan Zeybekci ile aynı fotoğraf karesinde yer aldığı iddia edilen internet çıktılarını mahkemeye delil olarak sundu.

“SOHBET ETTİK, İFADE OLDU”

2 Ağustos’ta sabah 07.00’de evine gelen polisin savcı nezaretinde arama yaptığını anlatan Bağcı, “Aramaya katılan savcı ‘senin sütten çıkmış ak kaşık kadar temiz olduğunu biliyoruz ama yasal prosedür gereği bu aramayı yapıyoruz’ dedi. Merhum Başsavcımız Mustafa Alper adliyede ‘sen bana Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü’nün emanetisin. Senin bir alakan olmadığını biliyoruz’ dedi. Bana sorulanlar ile ilgili ne biliyorsam anlattım. Bu konuşma sohbet şeklinde geçmiştir. Etkin pişmanlık gerektirecek hiçbir şey yapmadım. Bu nedenle sayın savcının iddialarını kabul etmiyorum. Suç işlemedim, pişman olacağım bir şey de yapmadım” ifadelerini kullandı.

Daha sonra savcılık ifadesi okunan Hüseyin Bağcı, 9 Ağustos 2016’da verdiği 16 sayfalık dilekçedeki ifadesi ile bugün mahkemede verdiği ifadenin geçerli olduğunu sözlerine ekledi.

Avukatı Semih Albayrak ise, müvekkilinin savcılıktaki ilk ifadesinde yer alan eksikleri ibraz ettiği dilekçe ile izah ettiğini, bunları ayrıntılı ifadesinde samimi bir şekilde sunduğunu söyledi.