Bağcı: İtirafçı değil normal sanığım – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Bağcı: İtirafçı değil normal sanığım

Bağcı: İtirafçı değil normal sanığım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Haziran 2017 Perşembe - 13:53Güncelleme: 15 Haziran 2017 Perşembe - 13:53
Bağcı: İtirafçı değil normal sanığım

Denizli’de FETÖ/PDY’nin yükseköğrenim yapılanmasıyla ilgili açılan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Davası’nda etkin pişmanlıktan yararlanarak tutuksuz olarak yargılanan eski Rektör Hüseyin Bağcı, savcılıktaki ifadesinin bir bölümünü kabul etmedi ve “İtirafçı değil, normal sanığım. Pişman olacak durumum yoktur” dedi.

FETÖ/PDY’nin PAÜ Davası’na 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın 3. gününde eski rektör Hüseyin Bağcı, savcılıkta verdiği ve etkin pişmanlıktan yararlandığı ifadesinde yer alan sözleri nedeniyle diğer sanıkların avukatları tarafından soru yağmuruna tutuldu.

“TOP ÇEVİRİYOR”

Kadir Ağladıoğlu, Sebahat Yılmaz Ağladıoğlu ve Mustafa Gölcü’nün avukatı Halil Sarı, Bağcı’ya “savcılık ifadesinin arkasında mıdır yoksa mahkemedeki ifadesi mi doğrudur” diye sordu. Bağcı’nın “Mahkemedeki savunmam geçerli. 9.8.2016’da savcılığı verdiğim dilekçedeki ifadem de geçerlidir” yanıtını vermesi üzerine Sarı, “Net yanıt alamadım. Sayın rektör top çeviriyor. Yuvarlak kelimelerle konuşuyor. Oysa biz net cevaplar bekliyoruz” dedi.

Sarı’nın sorusunu yinelemesi üzerine Bağcı, “Mahkemedeki savunmam geçerlidir. Tüm detaylarıyla dün izah ettim. Ayrıca 9.8.2016 tarihli dilekçemdeki ifadem geçerlidir” ifadesini kullandı. Bunun üzerine Sarı, “2.8.2016’daki savcılık ifadeniz geçerli mi değil mi” sorusunu yöneltti. Bağcı, bu soruyu da “Dün açık şekilde anlattım” diye yanıtladı.

“İTİRAFÇI MI DEĞİL Mİ” SORUSU

Avukat Ali Koyuncu ise Bağcı’ya “İfadesinden vazgeçiyor. Sanık mıdır etkin pişmanlıktan yararlanan sanık mıdır” sorusunu yöneltti. Bağcı’nın bu soruya yanıtı, “İtirafçı değil, normal sanığım. Tüm süreci dünkü savunmamda anlattım. Bu grubun üyesi değilim. Pişman olacak durumum da yoktur” şeklinde yanıtladı.

“YAZILI BELGE YOKTU”

Görevden almaları ve bu konuda yazılı bir belge olup olmadığını sorması üzerine Bağcı, “Valilik ve Emniyet Müdürlüğüne gidiş tarihlerim bellidir. Oturup konuşuluyordu, yazılı bir belge verilmiyordu. YÖK’ten bize Bank Asya’da hesabı olanların listesi verilmişti” açıklamasını yaptı.

Sanık Osman Kulak’ın “Benim Bank Asya’da hesabım yok. Görevden alınmamı gerektiren nedir ” demesi üzerine Bağcı, “Sadece Bank Asya değildir gerekçe. Burada gerekçe sunmak, cevap vermek zorunda değilim” diye konuştu.

FATİH KARAOSMANOĞLU’NUN DEKAN ATANMASI

Bu arada iddianamede güvenlik soruşturmalarından kurtulmak için ismini değiştirdiği belirtilen Fatih Karaosmanoğlu’nun nasıl dekan olduğu sorunu da yanıtlayan Bağcı, “YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Denizli’ye geldiğinde kendisinden hukuk fakültesi açılması talep ediliyor. Rektör olduktan sonra bu konuyla ilgili baro yöneticileri ve avukatlarla konuştum. Hakim savcı yetişmesi için değil gerçek hukuğu bilecek kişilerin yetiştirecek fakülte açılmasını istiyordum. YÖK Başkanı ile görüştüm. ‘Bir dekan atayalım, sonra fakülte açılır’ dedi. İsim olarak da Fatih Karaosmanoğlu’nu söyledi. Bunun üzerine İletişim Fakültesi’ne dekan olarak atandı” dedi.