İçişleri Bakanlığı terör ve örgütlü suçlar ile anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında arananlara ilişkin tebliğ niteliğinde ilan yayınladı.” Yurda dön” çağrısına uymayanlar vatandaşlıktan çıkarılacak. Yayınlanan 130 kişilik listede 6 da Denizlili bulunuyor.
İçişleri Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayınladığı ilanla aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu 130 kişiye yurda dön çağrısı yaptı. İlanda, terör örgütü ve terör suçları ile anayasal düzene karşı işlenen suçları kapsayan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 302, 309, 310, 311, 312, 313, 314 ve 315 maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle haklarında Cumhuriyet savcılıkları ve mahkemeler tarafından soruşturma veya kovuşturma yürütülen, ancak yurt dışında olmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayan 130 kişiye ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 3 ay içinde yurda dönerek ilgili mercilere dönmeleri istendi.
Belirtilen sürede yurda dönmeyenler, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 29. maddesinin 2. fıkrası gereğince vatandaşlık hakkını kaybedecek. Bu listede Denizli’den de 6 kişi bulunuyor. Bu kişilerin isimleri şöyle:
Sıtkı Baş Çivril
Muhammet Bayındır Denizli
İsmail Erkoç Acıpayam
Mehmet Ali Erbil Acıpayam
Ahmet Zoroğlu Çal
Arif Mollaosmanoğlu Tavas