5. Ağır Ceza’nın ilk davası PAÜ olacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. 5. Ağır Ceza’nın ilk davası PAÜ...

5. Ağır Ceza’nın ilk davası PAÜ olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2017 Pazartesi - 18:15Güncelleme: 8 Mayıs 2017 Pazartesi - 18:15
5. Ağır Ceza’nın ilk davası PAÜ olacak

Denizli’deki FETÖ/PDY davalarına bakmak üzere kurulan Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi, haziran ayında faaliyete geçecek. Mahkemenin bakacağı il davanın da Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile ilgili açılan dava olacağı öğrenildi.

FETÖ PDY soruşturmaları ile birlikte açılan davalar da devam ediyor. Tavas Çatı, Askerler, Catering Şirketleri, İşadamları Davası, Çivril, Adliye Personeli, Avukatlar, Emniyet Mensupları, Honaz ve 2. İşadamları davaları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde oluşturulan 2 ve 3. Ağır Ceza mahkemelerinde görülüyor.

Ancak artan davalar, bu mahkemelerin iş yükünü giderek ağıtlaştırdı. Bunun üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla bir ay önce 5. Ağır Ceza Mahkemesi kuruldu. Seval Bircan’ın başkanlığa atandığı mahkemede, hakimler Musa Karcı ve Reha Asan da üye olarak görev yapacak.

Mahkeme 2 ve 3. Ağır Ceza mahkemeleri gibi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yargılama yapacak. 5. Ağır Ceza Mahkemesi için daha önce GEKA’nın kullandığı bölüm hazırlanıyor. Haziran ayında açılacak mahkemenin bakacağı il davanın da 165 sanıklı Pamukkale Üniversitesi FETÖ/PDY Davası olacak.