Yeniden cezaevine konulan hükümlüyle ilgili İHA’dan 2.haber – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Yeniden cezaevine konulan hükümlüyle ilgili İHA’dan...

Yeniden cezaevine konulan hükümlüyle ilgili İHA’dan 2.haber

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2021 Cumartesi - 09:48Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi - 09:48
Yeniden cezaevine konulan hükümlüyle ilgili İHA’dan 2.haber

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 6 yıl önce işlenen cinayetin hükümlüsü ile ilgili dün “Husumetlisinin boynunu kırarak öldüren hükümlü 3 yıl sonra yakalandı” başlıklı bir haber servisleyen İHA, aynı olayla ilgili bugün ikinci bir haberi yayına koyup, yakalanan hükümlünün firari değil coronavirüs izninde olduğunu bildirdi.

Sevindik Mahallesi’nde 2015 yılında meydana gelen olayda, İbrahim Ç. ile dargın olduğu öne sürülen 32 yaşındaki Mehmet Tetikel arasında çıkan tartışmada Tetikel yaşamını yitirmiş, yapılan otopside Tetikel’in boynunun kırıldığı belirlenirken, İbrahim Ç. 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İHA’DAN İKİNCİ HABER

İHA, dün 6 yıl önce işlenen cinayetle ilgili “Husumetlisinin boynunu kırarak öldüren hükümlü 3 yıl sonra yakalandı” başlıklı bir haberi abonelerine servis etti. Ancak, bu haberden sonra İbrahim Ç.’nin yakınlarının aramasıyla İHA bugün “Yeniden cezaevine gönderilen hükümlünün yeğeni: Amcam kaçak değil, 5 yıldır tutukluydu” başlıklı yeni bir haberi servise koydu.

İbrahim Ç.’nin yeğeni Oğuzhan Çakır’ın açıklamasına yer verilen haberde, “Amcam, istemeden bir arkadaşının ölümüne neden oldu. Sonra evden eşyalarını alarak, karakola gidip kendisi teslim oldu. 5 yıl kapalı cezaevinde kaldıktan sonra Foça Açık Cezaevine nakledildi. İyi halinden dolayı korona iznine çıkartıldı. Onu 25 Ekim 2020 tarihinde bizzat kendim gidip İzmir’den alıp geldim ve halen izni devam ediyordu. Bu insan kaçak değil. Dayılar Mahallesine yerleşti ve akşamları ağabeyinin kahvehanesini işletiyordu. Bir anda jandarmalar gelip alıp götürdü. Ne olduğunu anlamadık. Sonradan cezasının kesinleştiğini öğrendik” denildi.

DENİZLİ (İHA)