Yeni adli yıl törenle başladı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Yeni adli yıl törenle başladı

Yeni adli yıl törenle başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Eylül 2018 Pazartesi - 14:19Güncelleme: 3 Eylül 2018 Pazartesi - 14:19
Yeni adli yıl törenle başladı

Yeni adli yıl başladı. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, hakimler, cumhuriyet savcıları ve avukatlar başta olmak üzere tüm yargı mensuplarının cumhuriyetin, demokratik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğünün korunmasında, adaletin yansız ve etkin bir şekilde dağıtımında gösterdikleri çaba takdire şayan olduğunu söyledi.

Yeni adli yıl dolayısıyla valilik önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Adli Yargıtay Adalet Komisyon Başkanı Halil Ortaköy, İdare Mahkemesi Başkanı Tamer Taşpınar, Baro Başkanı Müjdat İlhan, avukatlar CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile adliye personeli katıldı.

Denizli Cumhuriyet başsavcısı Ergül Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, hep birlikte fedakarca çalışmaya devam edeceklerini, bireylerin topluma ve devlete bağlılığının, üreten adaletin kalitesine bağlı olduğunu belirtti.

Denizlililerin kendilerinden etkin ve süratli bir şekilde adalet beklediğini belirten Yılmaz, "Vatandaşımız adliyeye dilekçesini verdiğinde hızlı bir şekilde sonuç almasının çok önemlidir. Hakimlerimiz, cumhuriyet savcılarımız ve avukatlarımız başta olmak üzere tüm yargı mensuplarımız cumhuriyetin, demokratik hukuk devletinin ve hukukun üstünlüğünün korunmasında adaletin yansız ve etkin bir şekilde dağıtımında gösterdikleri çaba takdire şayandır" dedi.

DENİZLİ (AA)