Eş katiline ‘makul oranda ceza indirimi yapılmadığı’ gerekçesiyle karar bozuldu – D20Haber
02.07.2024, Salı
23 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Eş katiline ‘makul oranda ceza indirimi...

Eş katiline ‘makul oranda ceza indirimi yapılmadığı’ gerekçesiyle karar bozuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Haziran 2022 Çarşamba - 20:36Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba - 20:44
Eş katiline ‘makul oranda ceza indirimi yapılmadığı’ gerekçesiyle karar bozuldu

Denizli’de, boşanma aşamasında olduğu eşi Hafize Kurban’ı çocuğunun gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldüren Uğur Kurban’a verilen ceza, Yargıtay tarafından “makul oranda ceza indirimi yapılmadığı” gerekçesiyle bozuldu.

Pamukkale’nin İncilipınar Mahallesi’nde 27 Ağustos2019’da meydana gelen olayda, Uğur Kurban, boşanma aşamasındaki eşi Hafize Kurban’ı boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklamış, genç kadın olaydan 9 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

24 YIL CEZA VERİLDİ

Cinayetle ilgili Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, eş katiline verilen müebbet hapis cezası 24 yıla indirilmişti. Sanık avukatı, mahkemenin kararına itiraz etti. Ancak, başvuru Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince reddedildi.

DOSYA YARGITAY’A GİTTİ

Bunun üzerine Kurban’ın ailesi, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı cezayı yetersiz, sanık avukatı ise verilen cezayı fazla bularak bu kez dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, davanın yeniden görülmesine karar verdi. Karar gerekçesinde, makul oranda ceza indirimi yapılmadığı ve fazla ceza verildiği kaydedildi.

YASAYA AYKIRI BULUNDU

Haberin DevamıReklam




Kararda, öldürülen Hafize Kurban’ın bir başkası ile gönül ilişkisi olduğu, bu durumun görgü tanıklarının anlattıkları ve telefon kayıtları ile dosyada yer aldığı belirtilerek, “Sanığa karşı evli oldukları dönem içinde sadakat yükümlülüğüne aykırı davranmak suretiyle bir başkasıyla duygusal birliktelik yaşadığı, maktulden sadır olan haksız davranışların ulaştığı boyut dikkate alındığında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis öngören TCK’nın 29’ncu maddesinin uygulanması sırasında makul oranda bir ceza indirimi yerine asgari oranda indirim yapılması suretiyle fazla ceza tayini yasaya aykırı olup sanık müdafinin temyiz istemi bu itibarla yerinde görüldüğünden, hükmün tebliğ namedeki düşünceye uygun şekilde CMK’nın 302/2’nci maddesi uyarınca bozulmasına karar verildi” denildi.

DAVA 19 TEMMUZ’DA GÖRÜLECEK

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı bozması üzerine dava 19 Temmuz’da yeniden görülecek.

DEMİR: MAPUSHANEDE ÖLÜRÜM DUYGUSU HİSSETİRİLMELİDİR

Hafize Kurban’ın ailesinin avukatı Adil Demir, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine davanın 19 Temmuz’da Denizli Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görüleceğini belirterek, “Kadın cinayeti failleri ‘yatar çıkarım” değil, mapushanede çürür ölürüm’ duygusunu hissetmelidir. Haksız tahrik indirimleri kadın cinayeti faillerini cesaretlendirmektedir” dedi.