Denizli Emniyet Müdürlüğü narkotik timleri, İzmir’e kadar uzanan bir operasyona imza atarken, sokak satıcılarına yönelik operasyonda da yakalanan 44 kişiden 11’i tutuklandı.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, Denizli’de ikamet eden L.B.’nin İzmir’deki uyuşturucu satıcılarıyla bağlantılı olduğunu belirleyip takibe aldı. Bu çalışmada, L.B.’nin İzmir’in Ödemiş ilçesinde esrar üretimi yapan F.Ç., H.B. ve S.C. ile birlikte organize bir şekilde uyuşturucu madde ticareti yaptığı, bu kişilerden temin ettiği esrar maddesini Denizli’ye getirdiği belirlendi.
Denizli’den İzmir’e uzanan soruşturma süresinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. İzmir merkez ve Ödemiş’te gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 4 kişi 2 kilo 375 gram esrar maddesiyle birlikte yakalandı.
SOKAK SATICILARI OPERASYONU
Öte yandan, il merkezinde sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştiren narkotik timler, 44 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin üstlerinde ve uyuşturucu madde satıldığı belirlenen 4 adreste yapılan aramalarda 160 gram eroin, 51 gram metamfetamin, 43 gram skunk, 13 gram esrar, 12 uyuşturucu hap ve uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas teraziler ele geçirildi. Uyuşturucu madde satışından sağlanan paralara el konuldu.
Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen 8’i yabancı uyruklu 11 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.