Aydın’dan havalanan, ancak Denizli’de düşen eğitim uçağının enkazına ulaşılmaya çalışılıyor. Son gelen bilgiler, enkaza benzeyen görüntü nedeniyle aramalar Ornaz Vadisi tepelerinde yoğunlaştı. Ancak ordan da eli boş dönüldü.
Aydın’daki Çıldır Havaalanı’ndan bu sabah kalkış yapan TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla saat 10.26’da bağlantı kesilmişti. O andan itibaren Denizli ve Aydın valiliklerinin oluşturduğu ekipler yoğun bir şekilde arama kurma çalışması başlattı. Helikopterler ile de havadan bölge metre metre tarandı.
ORADAN ELİ BOŞ DÖNÜLDÜ
Ekipler, beş bölgede arama çalışmasını yoğunlaştırırken, son gelen bilgiler uçak enkazına benzer bir görüntü üzerine Ornaz Vadisi tepelerinde yoğunlaştı. Aydın’dan gelen ekipler geri çekilirken, Vali Hasan Karahan’ın talimatı üzerine Denizli AFAD ekipleri, yaya olarak fotoğraf karesinde görülen noktaya ulaştı. Ancak uçak enkazı olmadığı anlaşıldı.
KARABABA’DAN DA SONUÇ ALINAMADI
Öte yandan uçağın enkazına ulaşabilmek için AFAD, jandarma, Dağ Arama Kurtarma ve İHH ekipleri, saatlerdir bölgedeki dağlık alanda yaya olarak arama faaliyetlerine devam ediyor. Gün boyunca Babadağ ilçesi Mollaahmet Mahallesi kırsal alanda yoğunlaşan arama kurtarma çalışmalarına 5 helikopter de katıldı.
Bir ihbar üzerine iki ayrı ekip Karababa zirvesine tırmandı, ancak buradan da sonuç alınamadı.