Trafikteki o suçun cezası 10 bin TL – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Trafikteki o suçun cezası 10 bin...

Trafikteki o suçun cezası 10 bin TL

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 13:02Güncelleme: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 13:02
Trafikteki o suçun cezası 10 bin TL

Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören tasarıyla trafik cezaları önemli oranda artırılacak. Örneğin spin atanlar ve dirift yapanlara 10 bin lirayı bulan para cezaları kesilebilecek. Yasak olduğu halde çakar lamba kullananlara da 1.002 lira para cezası uygulanacak.

AK Parti milletvekilleri Atay Uslu ve Mustafa Yel imzasıyla TBMM Başkanlığına Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasını içeren bir tasarı sunuldu. Kabul edilmesi durumunda yeni düzenlemeyle kuralları ihlal edenlere yüksek para cezaları yazılacağı gibi, trafikten men de edilebilecek.

SPİN VE DİRİFTE 5-10 BİN TL CEZA

Son dönemde trafikte en çok şikayet edilen ihlaller arasında spin atma ve dirift yapma öne çıkıyor. Ölümle sonuçlanan kazalara da yol açan bu tür eylemleri yapanlara 5 bin ile 10 bin lira arasında değişen para cezası kesilecek. Ayrıca 60 gün trafikten men cezası verilecek.

ÇAKAR LAMBAYA CEZA

Polis, jandarma, ambulans, itfaiye ve benzeri kurumlar dışında kullanımı yasak olduğu halde araçlarına çakar ışık takanlara da yüksek ceza var. Bir değişiklik yapılmazsa bu ihlalin cezası 1.002 lira olacak.

GÜRÜLTÜ YARATAN EGZOZA 2 BİN LİRA CEZA

Çıkardığı sesle gürültü kirliliği yaratan ve yoğun şikayet edilen konular arasında yer alan egzozlar da yakın takibe alınacak. Standart dışı egzoz kullananlara 2 bin lira para cezası yazılacak.

EHLİYETE EL KONULACAK

Kırmızı ışık ihlalini üç kez yapanların sürücü belgesine 30 gün, üç defadan fazla ihlal edenlerin sürücü belgesine 60 gün el konulacak. Tekrar trafiğe çıkabilmesi için psikolojik rapor istenecek. Kırmızı ışık ihlalinde 235 lira para cezası kesilecek.