Trafikte 10 kusurlu hareket – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Trafikte 10 kusurlu hareket

Trafikte 10 kusurlu hareket

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 20:17Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 20:17
Trafikte 10 kusurlu hareket

Her biri uzun araştırma ve çalışmalar sonucu uygulamaya konulan trafik kurallarını ihlal ettiğimizde üzücü sonuçlarla karşı karşıya kalındığı bilinse de, alışkanlık haline gelen bu durumdan bir türlü vazgeçmiyoruz. Denizli’de emniyet birimleri, ceza tutanaklarını inceledi ve en çok ihlal edilen 10 kuralı belirledi. Bunların en başına da hız ihlali yerleştirildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, 8-14 Mayıs tarihleri arasındaki trafik denetleme verilerini paylaştı. Buna göre, trafikte en çok ihlal edilen kural hız oldu. Direksiyon başına geçen sürücüler, fırsat bulduklarında bazı karayolu güzergahları ile cadde ve bulvarları yarış pistine çeviriyor. Bu da hız ihlalini iil sıraya yerleştirmeye yetiyor.

Herkes “bu ihlal yapılmamalı” dese de kırmızı ışıkta geçmek de sürücüler arasında alışkanlıklardan oldu. Hem de bu ihlalin ölüm ve yaralanma gibi sonuçlar doğurduğu bilindiği halde vazgeçilmiyor. Kırmızı ışık, ihlaller arasında ikinci sırada bulunuyor.

Evde, ofiste, yolda yürürken, kafede otururken, hatta yemek sırasında bile elimizden düşmeyen cep telefonlarını, araç kullanırken de bırakmıyoruz. En fazla ceza işlemi yapılanlar arasında cep telefonuyla konuşmak üçüncü sırada yer alıyor.

İŞTE EN ÇOK İHLAL EDİLEN KURALLAR

Denizli Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin şehir içi ve şehirlerarası karayollarında yaptığı denetimlerde en fazla ihlal edilen 10 kural şöyle sıralandı:

Hız ihlali

Kırmızı ışık ihlali

Seyir halinde cep telefonu ile konuşmak

Duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek

Emniyet kemeri ve kask takmamak

Alkollü olarak araç kullanmak

Ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanmak

Görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanmak

Muayenesiz araç kullanmak

Durak harici ve fazla yolcu almaktan