Teröre karşı ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ projesiyle öğrencilere bilgilendirme – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Teröre karşı ‘El Ele Güvenli Geleceğe’...

Teröre karşı ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ projesiyle öğrencilere bilgilendirme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2018 Salı - 16:18Güncelleme: 2 Ekim 2018 Salı - 16:18
Teröre karşı ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ projesiyle öğrencilere bilgilendirme

Denizli Emniyet Müdürlüğü, terör örgütlerine karşı sürdürülen çok yönlü mücadele ve “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi kapsamında, Pamukkale Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler ile onların ailelerine bilgilendirme yapıldı.

Terör örgütleri ve illegal oluşumların, üniversiteyi kazanan gençleri “hemşehricilik, etnik köken, akrabalık, dini değerler, arkadaşlık ilişkisi ve kültürel faaliyetleri” gibi yaklaşımlarla saflarına çekme gayretlerini boşa çıkarmayı amaçlanan “El Ele Güvenli Geleceğe” isimli proje çerçevesinde Denizli Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nce çalışmalar yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi Kampüs Alanı ile Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’nde, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünce stantlar kuruldu. Burada görev alan Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği görevlileri, yeni kayıt yaptırmak için gelen yaklaşık bin öğrenci ile 300 öğrenci velisine terör örgütlerinin propaganda faaliyetleri ve eleman kazanma yöntemleri hakkında hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Görevliler, öğrencilere “kayıt sırasında yardım etme, kalacak yer bulma” gibi yaklaşan kişilerin terör örgütlerinin ideolojisinde hareket edenler olabileceği hatırlatarak, gerekli bilgilendirmede bulundu.