Suç örgütü çökertildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Suç örgütü çökertildi

Suç örgütü çökertildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2017 Perşembe - 12:53Güncelleme: 4 Mayıs 2017 Perşembe - 12:53
Suç örgütü çökertildi

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla bir suç örgütü çökertildi. Denizli merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 13 kişi yakalandı ve bunlardan 7’si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Denizli’nin yanı sıra İstanbul, Sakarya, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Manisa’dan kente gelip, farklı suç alanlarında faaliyet göstererek haksız çıkar sağlamayı amaçlayan ve silahlı suç örgütü kurmak isteyen bazı kişileri takibe aldı.

6 AY TAKİP

Ekipler, haklarında daha önce emniyet birimlerinde silahlı suç örgütü kurmak, ateşli silahla kasten yaralama, nitelikli yağma ve sahtecilik suçlarından kayıtları bulunan şüpheli şahısların yakalanması ve oluşturulmak istenen suç örgütünün engellenmesi amacıyla 6 ay boyunca çalışma başlattı. Attıkları adımlar 24 saat sürekli izlendi.

SAHTE PLAKA KULLANMIŞLAR

Tanınmamak ve deşifre olmamak amacıyla sahte plakalı araç ve motosiklet kullanarak, yıldırma korkutma ve sindirme yoluyla suç işlemek isteyen, tehdit ederek korkuttukları ve sahte çek kullanarak örgüte maddi destek sağlamak amacıyla para temin etmeye çalıştıkları, hatta ateşli silahla şahısları yaraladıkları belirlendi.

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bu bilgiler doğrultusunda silahlı organize suç örgüt yöneticisi ve örgüt üyesi konumunda bulunan şahısların yakalanması, örgütün diğer illerle bağlantılarının da çözülmesi amacıyla Denizli merkezli İstanbul, Sakarya, Ankara, İzmir, Kocaeli, Manisa ve Düzce’de eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak” suçunu işledikleri tespit edilen örgütün lideri ile örgüt üyesi 13 şüpheli yakalandı.

SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında şüpheli şahısların ikamet ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Aramalarda 6 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız av tüfeği, 62 fişek ve 2 bıçak ele geçirildi.

7 TUTUKLAMA

“Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak” suçundan gözaltına alınan 13 kişi, Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi. Bunlardan 7’si çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.