Suç örgütlerine “Tırpan” operasyonu – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Suç örgütlerine “Tırpan” operasyonu

Suç örgütlerine “Tırpan” operasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Aralık 2021 Cuma - 09:38Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma - 10:11
Suç örgütlerine “Tırpan” operasyonu

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 27 ilde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde, suç örgütlerine yönelik “Tırpan” ismi verilen operasyon düzenlendi.

KOM ekiplerince, 21 Mayıs tarihinde turistik illeri kapsayan 8 ilde eş zamanlı “Sahil Rüzgarı”,  5 Ekim tarihinde de yerel ve bölgesel organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan, bu suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri anlaşılan suç gruplarına yönelik 9 ilde “Sahil Rüzgarı-2” kod adlı operasyonlar geçekleştirilmiş, 357 hedef şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Bu iki operasyonun devamı olarak da bugün “Tırpan” kod adlı operasyon başlatıldı. Operasyon, yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da gerçekleştirildi

Operasyonun “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit” suçlarını gerçekleştiren 13 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işleyen 28 suç grubunda faaliyet gösterdiği tespit edilen toplam 389 şüpheliyi kapsadığı bildirildi.

Haberin DevamıReklam




Söz konusu suç örgütü üyelerinin yüksek faizle borç verip ödeyemeyenlerin mal varlıklarına cebir, şiddet ve tehditle haksız şekilde el koydukları ve silah ticareti yaparak örgüte menfaat sağladıkları tespit edildi.

 

Üçüncü şahıslar arasındaki anlaşmazlıkları örgütün “korkutucu gücünü” kullanarak çözdükleri ve “komisyon” adı altında para talep ettikleri saptanan zanlıların, turizm bölgelerindeki eğlence mekanlarına ortak olmak bahanesiyle “çökmeye” çalıştıkları ve sahiplerine silah zoruyla senet imzalatarak haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Şüphelilerin ayrıca çek-senet tahsilatı yaptıkları ve illegal kumarhane işlettikleri tespit edildi.