Şehitlerle ilgili provokatif paylaşımlara operasyon – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Şehitlerle ilgili provokatif paylaşımlara operasyon

Şehitlerle ilgili provokatif paylaşımlara operasyon

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2024 Cumartesi - 15:58Güncelleme: 13 Ocak 2024 Cumartesi - 15:58
Şehitlerle ilgili provokatif paylaşımlara operasyon

Denizli ile birlikte, 7 ilde şehit askerlerle ilgili sosyal medya üzerinden provokatif paylaşım yapılan hesapların sahiplerine operasyon düzenlendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Mehmetçiklere yönelik sosyal medya üzerinden “provokatif amaçlı” olarak bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesap yöneticisi ve kullanıcıları hakkında yapılan soruşturmalar kapsamında 59 şüphelinin tespit edildiğini belirtti.

Bakan Tunç, provokatif paylaşımlarla ilgili İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Denizli, Van ve Batman’da operasyonlar gerçekleştirildiğini, 10 şüpheliden 3’ünün yakalanarak haklarında tutuklama kararı verildiğini, 7 şüphelinin yakalanmasına çalışıldığını, 49 şüphelinin ise yurt dışında bulunduğunun belirlendiğini kaydetti.

Tunç, Cumhuriyet başsavcılıklarınca sosyal medya üzerinden suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli soruşturmaların titizlikle devam ettiğini bildirdi.