Şehit Uzman Çavuş, şehit amcasının yanında toprağa verilecek – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Şehit Uzman Çavuş, şehit amcasının yanında...

Şehit Uzman Çavuş, şehit amcasının yanında toprağa verilecek

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 10 Ağustos 2023 Perşembe - 10:54Güncelleme: 10 Ağustos 2023 Perşembe - 10:54
Şehit Uzman Çavuş, şehit amcasının yanında toprağa verilecek

Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Denizlili Uzman Çavuş Kemal Özek, Buldan’da toprağa verilecek. Şehidin cenazesi, 42 yıl önce uçak kazasında şehit düşen amcasının yanına defnedilecek.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kemal Özek için bugün Buldan’da cenaze töreni düzenlenecek. Alanyazı Meydanı’nda kılınacak cenaze namazının ardından şehidin naaşı baba ocağı Beyler Mahallesi’ne götürülecek.

D20HABER.COM’un ulaştığı Beyler Mahallesi Muhtarı Mehmet Akgün, şehit Kemal Özek’in kendisi gibi şehit olan ve aynı ismi taşıyan amcasının mezarının yanında toprağa verileceğini, şehidin mezarının amcası, dedesi ve ninesi ile yan yana olacağını bildirdi.

KEMAL ÖZEK İLE AYNI İSMİ TAŞIYAN AMCASI UÇAK KAZASINDA ŞEHİT OLMUŞ

Şehit Uzman Çavuş Kemal Özek’in kendisiyle aynı ismi taşıyan babasının amcası Kemal Özek’in de 42 yıl önce Kırklareli-Pancarköy’deki uçak kazasısında şehit olan 65 askerden birisi olduğu ortaya çıktı.

Uçak kazası, 22 Eylül 1981 günü Babaeski'nin Alpullu Kasabası yakınlarındaki Pancarköy'de meydana geldi. Yıldırım Sonbahar 81 Tatbikatı için Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nden havalanan Nortrhop F-5 tipi akaryakıt yüklü uçağın düşmesi sonucu 65 asker şehit oldu. Buldanlı Kemal Özek de şehit olan askerler arasında yer aldı.