Şebnem Şirin’in annesinden takipsizlik kararına itiraz – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Şebnem Şirin’in annesinden takipsizlik kararına itiraz

Şebnem Şirin’in annesinden takipsizlik kararına itiraz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Şubat 2022 Cuma - 12:34Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma - 12:39
Şebnem Şirin’in annesinden takipsizlik kararına itiraz

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde cinayete kurban giden Şebnem Şirin’in annesi Pervin Tokat, olay yerine gönderilen polisler hakkında verilen takipsizlik kararına itirazda bulundu.

• Şebnem Şirin cinayetiyle ilgili şikayet edilen 2 polis için takipsizlik verildi

Pamukkale’nin Kınıklı Mahallesi’ndeki bir apartta 27 Ekim 2021’de meydana gelen olayda gıda mühendisi 25 yaşındaki Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Bu olayla ilgili olarak anne Pervin Tokat, ihbar üzerine bölgeye gönderilen iki polis hakkında yeterli araştırma yapmadan geri döndükleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, bu şikayetle ilgili Cumhuriyet Savcılığınca takipsizlik kararı verilmişti.

 

“TELSİZ KAYITLARINDA OLAYLA İLGİLİ KONUŞMALAR VAR”

Karara itirazda bulunacağını, kızının çığlıklarının karşı binadan duyulduğunu ve bu kişilerin polisi aradığını söyleyen Tokat, “Polis telsiz kayıtlarında sabah 05:58’den itibaren bu olayla ilgili konuşmalar var. Tanıkların ifadesine göre polis binada ışıkları yanan tek daireyi bulamamış. Binanın üst katında üniformalı başka bir polisle karşılaşmışlar. Durumu sormuşlar cevap alamamışlar. Savcılık bu polisin kim olduğuna dair hiçbir işlem yapmamış, ifadesini de almamış. Tanıklara göre uzun süre dairenin kapısını çalmışlar. Fakat kendi beyanlarına göre daireyi bulamamışlar, ses olmayınca ayrıldıklarını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

“SAVCILIK KAMERA KAYITLARINI ALMAMIŞ”

Olayın zamanına ilişkin tutarsızlıklar olduğunu belirten Tokat, “Tanıklar polis gittikten sonra zanlının çıkıp gittiğini söylüyorlar. Zanlı kamera kayıtlarına göre saat 06.12’de olay yerinden çıkıp kaçıyor. Savcılık ise polislerin 06.13’te binadan ayrıldıklarını söylüyor. Böyle bir durumda polislerin gözü önünde zanlının çıkıp gitmiş olması lazım. Avukatımız aracılığıyla savcılıktan polis ekibi kaçta gelmiş kaçta gitmiş belirlenmesi amacıyla kamera kayıtları alınsın talebinde bulunduk. Savcılık kamera kayıtlarını da almamış. Tüm bunlara rağmen savcılık polisler hakkında görevlerini ihmal ya da eksiklik olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı veriyor” diye konuştu.

“KIZIM KURTARILABİLİRDİ”

Belki de kızının kurtarılabileceğini söyleyen Tokat, “Düşünün aynı binada bir başka dairede üniformalı başka bir polis var. Ne olaya müdahale etmiş ne de gelen ekibe yardımcı olmuş. Karşı binadakiler çığlıkları duydu da o polis olup bitenleri duymadı mı? Elbette kızım polisler yüzünden öldü demiyorum. Ama polisler yasal yetkileri uyarınca görevlerini tam anlamıyla yapsalardı kızım belki de kurtarılabilirdi. İstanbul Sözleşmesini kaldırdık, geldiğimiz nokta bu. 2021’de 367 kadınının erkeklerce öldürüldüğü söyleniyor” ifadelerini kullandı.

“YAŞADIĞIM ACININ TARİFİ YOK ”

Şebnem Şirin’in hayat dolu biri olduğunu söyleyen Tokat kızının kedileriyle avunuyor. Genç kızın Yaman ve Mira adlı kedilerini kucaklayan anne; “Kızım hayatının baharında acımasızca katledildi. Aradan üç ayı aşkın süre geçti ancak evladımın acısı kor gibi yüreğimi dağlamaya devam ediyor. Bu acının tarifi yok, bu acının çaresi yok. Melek kızım hiç kimseye kötülük etmedi, evimizin önündeki kedilere, köpeklere bile kıyamayan, tabağındaki yemeği götürüp onlarla paylaşacak kadar merhametliydi. İnsanları sevdi, doğayı sevdi” dedi.