‘Sazan sarmalı’ operasyonunda 8 tutuklama – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. ‘Sazan sarmalı’ operasyonunda 8 tutuklama

‘Sazan sarmalı’ operasyonunda 8 tutuklama

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2024 Cumartesi - 16:19Güncelleme: 13 Ocak 2024 Cumartesi - 16:19
‘Sazan sarmalı’ operasyonunda 8 tutuklama

Erzurum merkezli olarak aralarında Denizli’nin de bulunduğu 10 ilde düzenlenen “sazan sarmalı” operasyonunda yakalanan 20 şüpheliden 8’i tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada, bir suç örgütü üyelerinin kiraladıkları lüks dairelerde kurdukları sistemle araç satışı yapmak isteyenlerin ilanlarını internet sitelerinden kopyalayarak sahte ilan verdikleri, alıcı ve satıcıyı noterde buluşturduktan sonra satış bedelinin kendi hesaplarına gönderilmesini sağladıkları ve vatandaşları 'sazan sarmalı' olarak bilinen yöntemle dolandırdıklarını tespit edilmişti.

Dolandırıcılıktan elde ettikleri geliri kripto hesaplara transfer edip paranın izini kaybettirmeye çalışan ve çok sayıda kişiden 6 milyon liradan fazla para dolandırdıkları saptanan örgüt üyeleri, Erzurum merkezli İstanbul, Manisa, Denizli, Isparta, Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyonlarla yakalanmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve sağlık kontrollerinden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklanırken, 12'si adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.(AA)