Siyaset, sanat ve spor dünyasından Şebnem Şirin cinayetine tepki yağdı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Siyaset, sanat ve spor dünyasından Şebnem...

Siyaset, sanat ve spor dünyasından Şebnem Şirin cinayetine tepki yağdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ekim 2021 Çarşamba - 21:07Güncelleme: 27 Ekim 2021 Çarşamba - 23:24
Siyaset, sanat ve spor dünyasından Şebnem Şirin cinayetine tepki yağdı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, üniversite öğrencisi Şebnem Şirin’in erkek arkadaşı tarafından boğazına bıçak saplanarak öldürülmesine siyaset, spor ve sanat dünyasından tepkiler geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Akıl almıyor, yürek isyan ediyor. Yeter Artık!" ifadelerini kullandı. " Sinema ve dizi oyuncusu Hazal Kaya, "Ölüp gidiyoruz kimsemiz yok!" derken, yazar-senarist Gani Müjde ise "İnsan sevdiğine kıyar mı be?" paylaşımını yaptı.

• Genç kız evinde boğazından bıçaklanarak öldürüldü

Denizli’nin dünyaca ünlü markası Pamukkale Şarapları’nın ortaklarından Şevket Tokat’ın torunu Şebnem Şirin, kaldığı apart dairesinde erkek arkadaşı F.Z. tarafından boğazına bıçak saplanarak katledilmişti. Yaşanan yeni kadın cinayeti, toplumun geniş kesiminde tepkiyle karşılandı. Ünlü isimler de sosyal medya paylaşımlarıyla tepkilerini dile getirdi.

İMAMOĞLU'NUN PAYLAŞIMI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Denizli'de işlenen kadın cinayetine sessiz kalmadı. İmamoğlu, sosyal medya hesabındaki paylaşımında tepkisini "Akıl almıyor, yürek isyan ediyor. Yeter Artık!" diye ifade etti.

HAZAL KAYA: ÖLÜP GİDİYORUZ, KİMSEMİZ YOK

Sinema ve televizyon dizilerinden tanıdığımız ünlü oyuncu Hazal Kaya, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" paylaşımıyla olaya dikkat çekti. Hazal Kaya, "Can güvenliğimiz yok! Ortalık ayağa kalkmazsa katillere ceza da yok. #istanbulsözleşmesi'nin gölgesi bile yetiyordu bu katillerin bir kısmını caydırmaya. Şimdi o sözleşme de yok. Şebnem artık yok... Ölüp gidiyoruz kimsemiz yok!" ifadelerini kullandı.

GANİ MÜJDE: İNSAN SEVDİĞİNE KIYAR MI BE?

Yazar, karikatürist ve senarist Gani Müjde ise tepkisini "Bu canavarlık, "ya benimsin; ya kara toprağın" anlayışı bitsin artık. Tut ki seni terketti. Buraya kadarmış deyip gitmek, güzel günlerin hatıralarıyla yeni bir hayata başlamak bu kadar mı zor? Yerin dibine batsın hastalıklı aşklarınız. İnsan sevdiğine kıyar mı be?" paylaşımıyla dile getirdi.

SPOR DÜNYASINDAN TEPKİLER

 

Şebnem Şirin’in cinayete kurban gitmesine Fenerbahçe Spor Kulübünden "Kelimeler tükendi, söyleyecek söz kalmadı!" tepkisi geldi.

Beşiktaş Kulübünden cinayetle ilgili "Söylenecek söz yok, bitti!" paylaşımı yapıldı.

Trabzonspor Kulübünün paylaşımında, "Sözün bittiği yer… #ŞebnemŞirin" denildi

Göztepe Kulübünün paylaşımında, "Yaşananlar hep aynı değişen sadece isimler! ARTIK YETER!" ifadeleri kullanıldı.

Futbol hayatına İngiltere Premier League takımlarından Watford'da devam eden Ozan Tufan da paylaşımında, "Artık söyleyecek bir şeyim yok. #ŞebnemŞirin" ifadelerine yer verdi