Salda Gölü’nde bayram sevincini yarım bırakan ölüm – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Salda Gölü’nde bayram sevincini yarım bırakan...

Salda Gölü’nde bayram sevincini yarım bırakan ölüm

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ağustos 2019 Perşembe - 01:53Güncelleme: 15 Ağustos 2019 Perşembe - 02:04
Salda Gölü’nde bayram sevincini yarım bırakan ölüm

Denizli’de hayvan yetiştiriciliği yapan 29 yaşındaki Hasan İlhan’ın ailesiyle birlikte bayramın son günü gittiği Salda Gölü’nde boğularak can vermesi, Çivril ilçesinde büyük üzüntü yarattı.

Hasan İlhan, keyifli mi keyifliydi. Ne de güzel başlamıştı gün. Bayram günüydü ve Merkezefendi ilçesindeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'na getirdiği kurbanlıkların tamamını satmıştı. Eh o da, ailesi de güzel bir bayram günü geçirmeyi hak etmişlerdi. Öyle de yaptı. Eşini ve iki çocuğunu yanına alıp, “Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nün yolunu tuttu.

Gün güzel başladı, güzel de devam ediyordu. Turkuaz renkli göl davetkardı, orada bulunanları kendine çekiyordu. Hakan İlhan da dayanamadı hem de yüzme bilmemesine rağmen. İddiaya göre, Hasan ilhan, halk plajında şişme  simitle göle açıldı. İşte ne olduysa da bundan sonra oldu. Bir süre sonra göle düşen ve çırpınmaya başlayan İlhan’ı eşi gördü. Bağırarak orada bulunanlardan yardım istedi.

Bölgeye bir yandan jandarma, polis ve kurtarma ekipleri sevk edilirken, diğer yandan Salda Gölü Kayadibi mevkisinde dalış yapan Derya Can'ın ekibinden yardım istendi. O ekipteki dalgıçlar tarafından bulunup 11 metre derinlikten çıkarılıp tekneye alınan Hasan İlhan’ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Dünya serbest dalış rekortmeni Derya Can, antrenman için bulunduğu Salda Gölü'nde bir kişinin ölümüne şahit olunca adeta yıkıldı. Cesedin çıkardığı anlarda 5 metrelik teknede olan Derya Can, büyük üzüntü yaşadı ve teknenin diğer ucuna oturup uzun süre hareketsiz bekledi.

BU PAYLAŞIM KALDI

Boğularak can veren Hasan İlhan’dan ise geriye sosyal medya hesabından yaptığı “Cümleten hayırlı bayramlar. Kurbanlıklarımız bitmiştir an itibariyle” paylaşımı kaldı.